Filipine | Șase persoane, majoritatea pescari, și-au pierdut viața după trecerea taifunului Conson

  • 08 Septembrie 2021 19:14
Filipine | Șase persoane, majoritatea pescari, și-au pierdut viața după trecerea taifunului Conson

Șase persoane și-au pierdut viața în Filipine după ce taifunul Conson a lovit coasta de est a țării, unde ploile abundente au provocat inundații și alunecări de teren, au declarat miercuri poliția și oficiali, relatează dpa, potrivit Agerpres.

Cinci victime erau pescari care au fost inițial dați dispăruți după ce au ieșit să pescuiască în largul provinciei Samar în pofida avertizărilor de taifun, a afirmat poliția.

Cea de-a șasea victimă este un grădinar care a murit într-o alunecare de teren produsă la un hotel din orașul Laurel, în provincia Batangas, la circa 60 de kilometri sud de Manila.

Bărbatul se afla într-o pauză în interiorul unui adăpost temporar când s-a produs alunecarea de teren pe fondul ploilor abundente provocate de taifunul Conson, potrivit unei declarații a conducerii Hotelului Twin Lakes.

Taifunul Conson era însoțit de vânturi de 85 km/oră și de rafale de până la 115 km/h în timp ce se deplasa spre nord-vest cu 10 km/h, a anunțat biroul de meteorologie. Intensitatea taifunului a slăbit până la nivel de furtună tropicală când a trecut peste capitala Manila și provinciile din nord.

Arhipelagul Filipine este lovit, în medie, de 20 de cicloane tropicale în fiecare an.

Cel mai puternic taifun care a lovit țara a fost Haiyan, care a lăsat în urmă peste 6.300 de morți și peste 4 milioane de persoane strămutate, în noiembrie 2013.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:1,03 m/s
Fri
13
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Tue
13
Arhivă Radio Chișinău