Filipine ordonă evacuarea a mii de persoane în așteptarea celui mai puternic taifun din 2020

  • 31 Octombrie 2020 12:46
Filipine ordonă evacuarea a mii de persoane în așteptarea celui mai puternic taifun din 2020

Autoritățile din Filipine au ordonat sâmbătă evacuarea a mii de persoane din sudul insulei Luzon înainte ca taifunul Goni de categoria 5, cel mai puternic din acest an din lume, să lovească țara din sud-estul Asiei, relatează Reuters, preluat de Agerpres.

Taifunul Goni, însoțit de vânturi care ating 215 km/h și rafale de până la 265 km/h, va atinge uscatul duminică în Filipine, fiind cel mai puternic taifun care va lovi țara după taifunul Haiyan care a provocat moartea a peste 6.300 de persoane în 2014.

Mii de persoane au început să fie evacuate în zonele de coastă și din comunitățile unde există riscuri de alunecări de teren în provinciile Camarines Norte și Camarines Sur, în timp ce guvernul provinciei Albay a ordonat locuitorilor din zonele cu risc să-și părăsească casele, a declarat un oficial al serviciilor pentru gestionarea dezastrelor, Gremil Naz, pentru postul de radio DZBB.

"Forța acestui taifun nu este de glumă", a spus el.

Taifunul Molave a provocat săptămâna trecută moartea a 22 de persoane, în mare parte prin înec, în provincii aflate la sud de capitala Manila, care se află de asemenea în calea taifunului Goni, a 18-a furtună tropicală din acest an care a lovit țara.

Oficialii locali au anulat toate operațiunile în porturi și le-au interzis pescarilor să iasă în larg.

Taifunul Goni, care se deplasează către vest cu o viteză de 20 km/h din Oceanul Pacific, va aduce sâmbătă seara ploi torențiale în capitala Manila și în 14 provincii din apropiere și va provoca inundații și alunecări de teren.

Un alt taifun, Atsani, crește în intensitate în apropierea Filipinelor. Circa 20 de taifunuri lovesc în fiecare an țara din sud-estul Asiei. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:0 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău