Filipine: O sută de pacienți vor lua parte la un test cu tratament împotriva COVID-19

  • 06 Mai 2020 11:49
Filipine: O sută de pacienți vor lua parte la un test cu tratament împotriva COVID-19

Cel puțin 100 de pacienți bolnavi de COVID-19 din Filipine vor primi medicamentul anti-gripă Avigan din Japonia, ca parte a unui test clinic pentru tratarea acestei boli extrem de contagioase, a transmis miercuri Departamentul Sănătății, potrivit DPA, preluat de Agerpres.

Departamentul Sănătății pregătește un protocol pentru a alege pacienții ce vor fi incluși în test, a spus subsecretarul Maria Rosario Vergeire.

"Avem acordul de a derula testul clinic în următoarele zile", a spus ea.

"Guvernul japonez oferă resurse pentru 100 de pacienți. Avem deja autorizația de la diferite instituții din țară", a mai declarat ea.

Participarea la test se va face pe bază voluntară, a adăugat Vergeire. "Din moment ce este un test clinic, trebuie să existe un consimțământ informat din partea pacientului", a mai spus ea.

În Filipine s-au înregistrat până marți 9.684 de cazuri confirmate de COVID-19, dintre care 637 de decese, a precizat Departamentul Sănătății.

Vergeire a spus că, potrivit datelor, filipinezii par să fi încetinit răspândirea coronavirusului din moment ce izolarea a fost impusă în cea mai populată insulă a țării, Luzon, la mijlocul lunii martie.

Sursa:Agerpres 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău