Filipine | Numărul morților în urma trecerii furtunii Kompasu a ajuns la 40

  • 17 Octombrie 2021 14:28
Filipine | Numărul morților în urma trecerii furtunii Kompasu a ajuns la 40

Bilanțul alunecărilor de teren și a inundațiilor provocate de furtuna tropicală Kompasu care a lovit Filipine a crescut la 40 de morți și 18 dispăruți, a anunțat duminică Agenția națională pentru gestionarea dezastrelor, relatează dpa, potrivit Agerpres.

Peste 43.000 de persoane au fost strămutate după trecerea furtunii Kompasu, în timp ce cel puțin 7.399 de case au fost avariate, a precizat agenția.

Provincia nordică Ilocos Sur a raportat cel mai mare număr de decese - 14, majoritatea din cauza viiturilor, în timp ce cinci persoane sunt date dispărute în această zonă.

Nouă persoane și-au pierdut viața în provincia învecinată Benguet, majoritatea în alunecări de teren, în timp ce șapte au murit în alunecări de teren, electrocutate sau înecate în provincia Pangasinan.

Cinci persoane s-au înecat în inundații în provincia vestică Palawan, în timp ce cinci au murit în provinciile nordice Ilocos Norte, Cagayan și La Union.

Daunele aduse agriculturii și infrastructurii au fost estimate la peste 3,22 miliarde de pesos (64,5 milioane de dolari), a declarat agenția citată.

Furtuna tropicală Kompasu a fost al 13-lea ciclon tropical care a lovit Filipinele în acest an.

Taifunurile și furtunile tropicale lovesc în mod regulat arhipelagul filipinez - care se întinde pe centura taifunurilor din vestul Oceanului Pacific - provocând moartea a sute de persoane și daune de miliarde de dolari.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,03 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău