Filipine - Cel puțin 13 morți în timpul trecerii taifunului Kammuri (nou bilanț)

  • 05 Decembrie 2019 12:03
Filipine - Cel puțin 13 morți în timpul trecerii taifunului Kammuri (nou bilanț)

Cel puțin 13 persoane și-au pierdut viața săptămâna aceasta în Filipine în timpul trecerii taifunului Kammuri, potrivit unui nou bilanț anunțat joi de autoritățile din arhipelag și citat de AFP, preluat de Agerpres.

Violenta furtună tropicală, care a măturat nordul țării de luni seara până miercuri, a distrus numeroase case și a dus la prăbușirea a numeroși copaci. De asemenea, în mod excepțional, intemperiile au dus la închiderea timp de 12 ore a aeroportului internațional din capitala Manila.

Miercuri, autoritățile raportaseră patru decese, dintre care unul survenit în urma înecului și trei în urma căderilor de moloz.

Guvernul filipinez nu a detaliat însă circumstanțele celorlalte nouă decese anunțate joi.

"S-ar putea ca bilanțul să crească din nou, dar sperăm că nu va fi cazul", a declarat pentru AFP Mark Timbal, purtătorul de cuvânt al Agenției naționale pentru gestionarea dezastrelor.

Sutele de mii de locuitori din zonele care riscau să fie afectate de intemperii au fost evacuați înainte de sosirea taifunului Kammuri, ceea ce a ajutat la salvarea a numeroase vieți omenești, potrivit autorităților.

Furtuna a deteriorat însă 135 de școli și a distrus circa 1.200 de case.

Arhipelagul este lovit în medie de 20 de furtuni și taifunuri în fiecare an, care lasă în urma lor sute morți și contribuie la sărăcia comunităților expuse intemperiilor. Cel mai devastator taifun înregistrat în această țară, Haiyan, s-a soldat cu peste 7.300 de morți și dispăruți în 2013.

Președintele filipinez Rodrigo Duterte urma să călătorească joi în regiunea Bicol din sud-estul insulei Luzon, cea mai mare din țară și prima lovită de taifun.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,03 m/s
Fri
18
Sat
15
Sun
15
Mon
18
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău