Filipine: 172 de morți și 110 dispăruți în urma alunecărilor de teren și a inundațiilor provocate de furtuna tropicală Megi

  • 17 Aprilie 2022 13:57
Filipine: 172 de morți și 110 dispăruți în urma alunecărilor de teren și a inundațiilor provocate de furtuna tropicală Megi

Alunecările de teren și inundațiile provocate de furtuna tropicală Megi au provocat moartea a cel puțin 172 de persoane în Filipine, în timp ce 110 persoane sunt în continuare date dispărute, potrivit ultimului bilanț oficial publicat duminică de Agenția Națională de Gestionare a Dezastrelor, relatează dpa, potrivit Agerpres.

Cele mai multe decese, 156, au fost înregistrate în provincia Leyte, la circa 600 de kilometri sud-est de Manila, unde alunecările de teren au devastat comunități din Baybay City și orașul Abuyog.

Cel puțin 104 persoane sunt date dispărute în cele doua zone, a anunțat agenția.

În alte regiuni afectate, alte 16 persoane și-au pierdut viața în urma inundațiilor cauzate de furtuna tropicală Megi, care a lovit Filipine pe 10 aprilie.

Peste 2 milioane de persoane din 30 de provincii au fost afectate de furtună, iar mai mult de 207.500 de locuitori au fost nevoiți să-și părăsească locuințele și să rămână în centrele de evacuare.

Furtuna a afectat case, culturi, animale și infrastructură, provocând pagube în valoare de aproximativ 257 de milioane de pesos (5 milioane de dolari americani), potrivit Agenției Naționale de Gestionare a Dezastrelor.

Eforturile de căutare a celor dispăruți continuă în pofida îngrijorărilor legate de siguranța salvatorilor în zonele cu alunecări de teren, a declarat Mark Timbal, un purtător de cuvânt al agenției.

"Până acum, echipele noastre de căutare și salvare nu și-au oprit operațiunile", a declarat el la postul de radio DZBB din Manila. "Peste 300 de membri ai echipelor de căutare și salvare a fost desfășurați pentru a ajuta victimele", a mai spus el.

Arhipelagul filipinez este lovit în medie de 20 de cicloane tropicale în fiecare an. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău