Filip: Igor Dodon nu mai are legitimitatea să dețină funcția de președinte

  • 09 Iunie 2019 11:21
Filip: Igor Dodon nu mai are legitimitatea să dețină funcția de președinte

Premierul în exercițiu Pavel Filip îi solicită președintelui Igor Dodon să demisioneze, pe motiv că ar fi încercat să uzurpe puterea în stat.

„Igor Dodon nu mai are legitimitatea să dețină această funcție. Demisia lui este absolut necesară și firească după ce s-a văzut cum este gata să-și trădeze țara și recunoaște că Partidul Socialiștilor este finanțat de Rusia. Nu mai are credibilitate conducă acest stat. Trebuie să poarte responsabilitate politică pentru trădare de țară și tentativă de uzurpare a puterii în stat”, a declarat Pavel Filip într-un briefing la Guvern.

Totodată, el a afirmat că instituțiile statului vor funcționa în regim normal și a făcut apel „la calm, respectarea legii și ordinii constituționale”.

Pavel Filip s-a adresat și politicienilor „să nu pună în aplicare planul care tot mai mult întrunește toate elementele unei lovituri de stat”.

„Nimeni nu trebuie să ia puterea cu forța, nimeni nu trebuie să mențină puterea cu forța”, a declarat Pavel Filip, fiind apludat îndelung de reprezentanți ai Guvernului prezenți la briefing.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,57 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău