FILAT: „Poate a venit timpul să sară o dată-n naibii sistemul politic din R. Moldova”

  • 15 Octombrie 2015 15:39
FILAT: „Poate a venit timpul să sară o dată-n naibii sistemul politic din R. Moldova”

Vlad Filat a comparat situația de astăzi cu cea din 22 aprilie 2013 când curtea Constituțională i-a interzis să dețină mandatul de premier.

”Avem încă un precedent instituit în țara noastră. De când denunțul servește drept temei, cu atâta hărnicie să se vină cu așa viteză, fără cel puțin eu să fac cunoștință”.

El a menționat și încălcarea altor norme precum faptul că demersul a fost citit de la tribuna centrală, pe când trebuia transmis șefului legislativului.

„Dacă voi acceptați să aduceți pe altarul RM o jertfă, eu o să accept. Dar pentru ce o să vă spun mai târziu.”

Vlad Filat a sugerat că exista o înțelegere cu PDM ca procurorul general să-și dea demisia, dar scenariul a fost schimbat
 
„Îmi cer scuze de la familie și părinți că am fost complice în toată această perioadă. Am făcut pași înapoi pentru Acordul de asociere, liberalizarea regimului de vize, dar avem o țară fără instituții, din cauza unei persoane pe care a-ți născut-o și crescut-o, dle Voronin, personal, dar noi i-am permis să conducă tot în țara asta. Poate a venit timpul să sară o dată-n naibii sistemul politic din Republica Moldova”.

(UPDATE 15: 38 )Vlad Filat: Să vă clarificați câte miliarde s-au furat de la Moldtelecom, câte sute de milioane se fac la Metalferos, câte milioane se pun pe seama populației din tarife la gaz și energie electrică.
 
Păpușarul a mai reușit să mai facă un joc. și foarte curând veți înțelege pentru ce se face jocul acesta.
 
Indiferent unde nu mă voi afla îmi voi continua activitatea și o să vedeți că va fi una prodigioasă. Începând de astăzi, PLDM va fi condus de Valeriu Streleț.

Deputații  PLDM părăsesc ședința parlamentului. Tudor Deliu a declarat că nu doresc să părăsească la acest ”act de injustiție”.

(UPDATE 15: 33 ) Filat către PLDM:  reveniți la ce am fost la început. S-a terminat perioada compromisurilor. Dar să nu mergeți pe alt scenariu.

Am fost împotriva alegerilor anticipate. și astăzi încă sunt. Dar ei pregătesc alegerile anticipate (PDM) și nu pentru cei care le cer.

Peste 600 de dosare are Dorin Chirtoacă la procuratură.

Dacă se va ajunge la anticipate., faceți regulă înainte de asta în ceea ce înseamnă în așa-numita presă moldovenească. Fac apel către jurnaliști, care sunt ”killeri morali”.
 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora exactă * Știri
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:1,03 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău