Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici” din Chișinău și Universitatea Națională de Muzică din București, acord de parteneriat

  • 31 Ianuarie 18:40
Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici” din Chișinău și Universitatea Națională de Muzică din București, acord de parteneriat

Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici” din Chișinău și Universitatea Națională de Muzică din București urmează să își aprofundeze cooperarea.

Astfel, directorul general al Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici” din Chișinău, Svetlana Bivol, a semnat astăzi, 30 ianuarie, la Ambasada României din Republica Moldova, un acord în acest sens.

Acordul de parteneriat deschide calea aprofundării relației de colaborare dintre Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici” din Chișinău și Universitatea Națională de Muzică din București, inclusiv prin schimbul de publicații, cărți și materiale specifice domeniului muzicii.

Menționăm că Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici” din Chișinău a fost fondată în anul 1940. Aceasta a devenit în timp una din cele mai importante instituții de concert din Republica Moldova, desfășurând o amplă activitate în diverse direcții: muzică academică, populară și jazz.

De cealaltă parte, Universitatea Națională de Muzică din București a fost creată în iunie 1863 printr-un decret al Consiliului de Miniștri, prezidat de domnitorul Alexandru Ioan Cuza. Instituția de învățământ superior are un rol istoric în constituirea și dezvoltarea culturii muzicale din România.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,03 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău