Fiji - Un mort, un dispărut și peste 2.500 de persoane evacuate din cauza ciclonului Sarai

  • 29 Decembrie 2019 11:55
Fiji - Un mort, un dispărut și peste 2.500 de persoane evacuate din cauza ciclonului Sarai

O persoană a murit în Fiji și o alta este dată dispărută în urma ciclonului tropical Sarai care s-a abătut asupra acestui arhipelag din Pacificul de Sud, unde a adus vânturi puternice și precipitații abundente, au anunțat duminică autoritățile locale, citate de Reuters, preluat de Agerpres.

Oficiul Național pentru Gestionarea Dezastrelor din Fiji a anunțat că o altă persoană a fost internată la terapie intensivă și peste 2.500 de oameni au fost strămutați în peste 70 de centre de evacuare.

Specialiștii se așteaptă ca acest ciclon de categoria a 2-a să nu afecteze întregul teritoriu insular din Fiji, însă meteorologii locali au emis alerte de furtună și de inundații pentru mai multe zone ale țării.

"Ne așteptăm ca în apropiere de centrul ciclonului viteza medie a vânturilor să fie de 110 kilometri pe oră, iar rafalele să atingă viteze de până la 150 de kilometri pe oră", a precizat Serviciul de Meteorologie din Fiji într-un comunicat.

Ciclonul Sarai se deplasează spre est cu o viteză de 10 kilometri pe oră și va ajunge cel mai probabil în Tonga în cursul zilei de marți.

Serviciul de Meteorologie din Tonga a emis deja o alertă de ploi abundente și inundații la nivel național. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău