Fiica primului american care a călătorit în spațiu, printre pasagerii următorului zbor Blue Origin

  • 23 Noiembrie 2021 19:08
Fiica primului american care a călătorit în spațiu, printre pasagerii următorului zbor Blue Origin

La 60 de ani după zborul istoric al tatălui ei, Laura Shepard Churchley, fiica lui Alan Shepard, primul american care a călătorit în spațiu, va fi unul dintre cei șase pasageri ai următorului zbor orbital organizat de compania Blue Origin, programat la începutul lunii decembrie, informează AFP, potrivit Agerpres.

Compania spațială deținută de Jeff Bezos a anunțat marți al treilea zbor al său cu pasageri, a cărui lansare va fi realizată de la o bază din Texas, pe 9 decembrie.

O celebritate americană, unul dintre prezentatorii emisiunii de televiziune ''Good Morning America'', Michael Strahan, a fost la rândul său invitat de Blue Origin să ia parte la această călătorie pe orbita Pământului.

Voiajul va include alți patru pasageri care au plătit pentru a putea trăi o astfel de experiență: antreprenorii Dylan Taylor și Evan Dick, alături de un tată și fiul lui, Lane și Cameron Bess.

Racheta Blue Origin a fost denumită New Shepard, încă din faza de dezvoltare, în onoarea astronautului Alan Shepard.

''E destul de amuzant pentru mine să spun că un Shepard veritabil va zbura cu New Shepard'', a declarat Laura Shepard Churchley, într-o înregistrare video publicată de Blue Origin.

''Sunt foarte mândră de moștenirea lăsată de tatăl meu'', a adăugat ea.

Alan Shepard a realizat pe 5 mai 1961 un zbor în spațiu cu o durată de 15 minute, la 23 de zile după voiajul istoric al cosmonautului sovietic Iuri Gagarin, primul om care a ajuns în cosmos.

Alan Shepard a fost, de asemenea, cel de-al cincilea dintre cei 12 oameni care au pășit până acum pe suprafața Lunii. Astronautul american a decedat în 1998.

Fiica lui Alan Shepard nu va petrece mai mult timp în spațiu decât tatăl său, întrucât zborurile suborbitale Blue Origin au o durată totală de doar aproximativ zece minute.

Cele două zboruri precedente ale companiei Blue Origin i-au transportat în spațiu, printre alții, pe miliardarul Jeff Bezos, precum și pe actorul William Shatner, interpretul căpitanului Kirk din celebrul serial ''Star Trek''.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:3,09 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău