Figurant în dosarul „frauda bancară”, eliberat sub cauțiune

  • 16 Ianuarie 17:59
Figurant în dosarul „frauda bancară”, eliberat sub cauțiune

Figurantul în dosarul „frauda bancară”, reținut acum o săptămână la frontieră, a fost eliberat sub cauțiune. Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, a admis integral cererea apărării în interesul lui Anatolie Blonschi privind înlocuirea arestului preventiv în garanții personale din partea a trei persoane, transmite IPN.

Procuratura Anticorupție precizează că, pe lângă suma totală achitată de 12 mii de lei, instanța a mai dispus achitarea de către unul dintre garanți a sumei suplimentare de 11 mii de lei.

Amintim că poziția acuzării de stat a fost împotriva admiterii cererii apărării privind înlocuirea măsurii preventive, iar reieșind din prevederile articolului 329 din Codul de Procedură Penală, încheierea instanței nu este susceptibilă de a fi atacată cu recurs, Procuratura Anticorupție fiind în imposibilitate de a contesta încheierea judecătorească”, se arată într-un comunicat de presă.

Potrivit Codului de Procedură Penală, garanția personală constă în angajamentul în scris pe care persoane demne de încredere și-l asumă, astfel încât prin autoritatea lor și suma bănească depusă garantează comportamentul respectiv al inculpatului, inclusiv respectarea ordinii publice și prezentarea lui când va fi citat de organul de urmărire penală sau de instanța de judecată, precum și îndeplinirea altor obligații procesuale. În cazul neasigurării obligației garanților personali, suma depusă în asigurarea garanției trece în contul statului.

Din caracterul măsurii preventive aplicate, Procuratura Anticorupție în procesul penal vizat nu are dreptul și nici nu-i revine obligația de a încuviința sau de a monitoriza deplasările inculpatului în afara teritoriului Republicii Moldova.

Următoarea ședință de judecată este fixată pentru 23 ianuarie, ora 09.00, la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

Bărbatul de 44 de ani, cercetat în dosarul „frauda bancară”, a fost reținut în punctul de trecere a frontierei de stat Leușeni-Albița de către organul de căutare al Centrului Național Anticorupție în temeiul mandatului emis pe 1 aprilie 2022 de instanța de judecată.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:67 %
Vint:2,06 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău