FIFA/Corupție: Blatter refuză să fie audiat

  • 14 Iulie 2015 11:37

O comisie a Senatului Statelor Unite l-a invitat pe președintele FIFA, Sepp Blatter, să răspundă întrebărilor în cadrul unei audieri programate miercuri, pe tema scandalului de corupție însă invitația a fost refuzată, transmite Agerpres.'Biroul senatorului Moran s-a adresat FIFA pentru a explora posibilitatea de a-l avea ca martor pe domnul Blatter, însă organizația…

O comisie a Senatului Statelor Unite l-a invitat pe președintele FIFA, Sepp Blatter, să răspundă întrebărilor în cadrul unei audieri programate miercuri, pe tema scandalului de corupție însă invitația a fost refuzată, transmite Agerpres.

'Biroul senatorului Moran s-a adresat FIFA pentru a explora posibilitatea de a-l avea ca martor pe domnul Blatter, însă organizația a refuzat', a declarat Garrette Turner, purtător de cuvânt al senatorului Jerry Moran, președintele republican al subcomitetului pentru protecția consumatorului, în cadrul căruia are loc audierea.

Federația Internațională de Fotbal nu a avut deocamdată nicio luare de poziție pe această temă, în timp ce reprezentantul lui Blatter în Statele Unite a refuzat să comenteze informația.

Săptămâna trecută, Sepp Blatter a declarat, în cadrul unui interviu acordat ziarului german Welt am Sonntag că 'nu își va asuma niciun risc de a călători până când lucrurile nu se vor clarifica'.

Președintele FIFA, în vârstă de 79 ani, nu a asistat la finala Cupei Mondiale feminine de fotbal, disputată recent la Vancouver, însă a precizat că intenționează să meargă în Rusia, în cursul acestei luni, pentru tragerea la sorți a preliminariilor Cupei Mondiale 2018, la care naționala României va fi cap de serie.

La audierea din Senatului SUA nu va fi prezent nici președintele Federației americane de fotbal (USFF), Sunil Gulati, membru al Comitetului Executiv al FIFA, în locul său urmând să se prezinte în fața comisiei secretarul general al USFF, Dan Flynn.

Ceilalți trei martori invitați la audiere sunt Michael Hershman, un detectiv particular care a lucrat în cadrul comisiei independente de guvernanță a FIFA între 2011 și 2013, Sunjeev Bery, un oficial al organizației Amnesty International, și Andrew Jennings, un jurnalist de investigație britanic care a condus eforturile de a scoate la suprafață corupția din cadrul FIFA.

Senatorii vor să afle, cu această ocazie, dacă actualii responsabili ai fotbalului american știau despre corupția existentă în rândul organelor de conducere ale fotbalului mondial, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Chuck Blazer, fost responsabil al Federației americane de fotbal, care a deținut timp de 17 ani calitatea de membru al Comitetului executiv al FIFA, s-a aflat în centrul unui scandal de corupție, pledând vinovat la o serie de acuzații legate de fapte de corupție, după ce a acceptat să colaboreze cu justiția americană.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău