Fiecare familie din Țara Galilor va primi un copac pe care să-l planteze

  • 06 Decembrie 2021 12:58
Fiecare familie din Țara Galilor va primi un copac pe care să-l planteze

Fiecare gospodărie din Țara Galilor va avea posibilitatea de a planta un copac pe care îl va primi gratuit în cadrul unei scheme pentru combaterea schimbărilor climatice, a anunțat guvernul galez, informează luni BBC News, potrivit DIGI24.ro.

Această schemă le va oferi locuitorilor ocazia să aleagă un copac pe care doresc să-l planteze chiar ei sau să opteze pentru plantarea unui arbore de către Coed Cadw, filiala din Țara Galilor a Woodland Trust, cea mai mare organizație caritabilă de conservare a pădurilor din Regatul Unit, notează sursa citată

Copacii vor fi disponibili începând din luna martie în cinci centre regionale, urmând ca până în luna octombrie 2022 să fie puse la dispoziția cetățenilor 20 de astfel de centre.

Potrivit ministrului adjunct pentru schimbări climatice, Lee Waters, costurile acestui proiect sunt estimate la aproximativ 2 milioane de lire sterline, notează Agerpres. 

O inspirație pentru viitor

În cadrul unei vizite efectuate la unul dintre proiectele de împădurire ale trustului din apropiere de Gnoll Park din Neath, în regiunea Țara Galilor de Sud, ministrul Waters și-a exprimat speranța că această campanie va inspira familiile să continue să planteze singure copaci în viitor.

„Trebuie să plantăm mult mai mulți copaci pentru a ne atinge obiectivele privind schimbările climatice până la sfârșitul acestui deceniu. Trebuie să plantăm încă 86 de milioane de copaci în Țara Galilor”, a spus oficialul guvernului de la Cardiff. 

Acesta a mai precizat că numărul copacilor plantați trebuie „să crească de 15 ori în fiecare an”, adăugând că aceasta „este o provocare masivă”.

„Vrem ca gospodăriile să joace un rol. Pentru asta am lansat o adevărată chemare la luptă împtriva problemelor de mediu”, a precizat Waters.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău