Coronavirus: O echipă specializată a OMS se îndreaptă spre China pentru a organiza o investigație asupra originii virusului

  • 10 Iulie 2020 13:55
Coronavirus: O echipă specializată a OMS se îndreaptă spre China pentru a organiza o investigație asupra originii virusului

O echipă de experți din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a plecat spre China pentru a organiza o investigație asupra originilor noului coronavirus, care a declanșat actuala pandemie, a declarat vineri o purtătoare de cuvânt a instituției, citată de Reuters, preluat de Agerpres.

Experții OMS, specialiști în biologie și epidemiologie, vor colabora cu oameni de știință din China pentru a stabili sfera de acțiune și parcursul investigației, după cum a declarat purtătoarea de cuvânt a OMS, Margaret Harris, în cadrul unei informări de presă.


De asemenea, ea a precizat că OMS nu va avea niciun rol în cadrul unui comitet independent de experți, anunțat joi, care va analiza modul în care a fost gestionată la nivel mondial pandemia de COVID-19.

OMS, aspru criticată pentru reacția sa inițială la pandemia de COVID-19, anunțase joi că a înființat un comitet independent de experți, al cărui obiectiv este acela de a realiza "o evaluare onestă" a felului în care această organizație a gestionat criza sanitară și care ar trebui să permită "prevenirea unor astfel de tragedii în viitor".

Potrivit directorului OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, noul comitet independent va furniza un raport interimar la o întrunire anuală a miniștrilor Sănătății, ce va avea loc în noiembrie. 

 Sursa:AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău