Festivalului Internațional de Poezie „Grigore Vieru”, la Iași și Chișinău

  • 12 Mai 2016 09:41
Festivalului Internațional de Poezie „Grigore Vieru”, la Iași și Chișinău

Festivalului Internațional de Poezie „Grigore Vieru” va avea loc în perioada 17-20 mai, la Iași și la Chișinău, transmite IPN.

Marele Premiu „Grigore Vieru”, Premiul pentru Critică literară și Premiul pentru Traducere, va fi oferit de ICR Chișinău, unul dintre organizatorii festivalului.

În zilele de 17-18 mai, Festivalul se va desfășura la Iași.

La Chișinău, Festivalul se va desfășura pe 19 și 20 mai.

Pe 19 mai vor avea loc depuneri de flori și un recital poetic la bustul poetului Grigore Vieru de pe Aleea Clasicilor din Grădina Publica „Ștefan cel Mare și Sfânt”. Programul va continua cu un medalionul literar-artistic „Acum și în Veac”, organizat de Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu”.

La Academia de Științe a Moldovei, se va desfășura simpozionul științific „Grigore Vieru în posteritate”. Vor susține prelegeri Mihai Cimpoi, Valeriu Matei, Nina Corcinschi, Andrei Țurcanu, Aliona Grati, Alexandru Burlacu, Vasile Bahnaru.

Prima zi se va încheia cu Gala Premiilor Festivalului. De asemenea, va avea loc și un spectacol de muzică și poezie susținut de Mihai Ciobanu, artist al poporului, Fanfara Poliției de Frontieră, Studioul muzical-coral „Lia-Ciocârlia” și poeții invitați.

Pe 20 mai, la Biblioteca Universității de Stat din Moldova se va desfășura colocviul literar-artistic „Grigore Vieru – permanență spirituală”, iar la Complexul monumental „Scriitorii Unirii”, Trușeni, va avea loc un medalion literar-artistic „Grigore Vieru – Poetul Unirii”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău