Festivalului Internațional de Poezie „Grigore Vieru”, la Chișinău

  • 26 Octombrie 2012 14:58
Festivalului Internațional de Poezie „Grigore Vieru”, la Chișinău

Ediția a patra a Festivalului Internațional de Poezie „Grigore Vieru”, continuă vineri, 26 octombrie, la Chișinău, după ce timp de două zile s-a desfășurat la Iași.

Oameni de cultură, oficiali și grupuri de tineri și copii de la școlile din Capitală  i-au cinstit memoria poetului, depănând amintiri și recitând poezii la bustul său, de pe Aleea Clasicilor din Grădina Publică „Ștefan cel Mare”. Oraganizatorii Festivalului sunt primăriile Municipiului Iași și Chișinău , Biblioteca „Ion Creangă” din  Chișinău și  Academia de Științe a Republicii Moldova. 

I-ați ascultat pe elevii școlii primare nr. 83 din Chișinău, care poartă numele lui Grigore Vieru.  Profesoara Viorica Nichita spune că instituția a fost numită în cinstea lui Grigore Vieru, încă în timpul vieții poetului.

Grigore Vieru dăinuiește în memoria poporului român prin opera sa, a menționat poetul și publicistul, Nicolae Dabija.

Poetul Iulian Filip a subliniat că festivalului ”Grigore Vieru” ar trebui să i se confere statutul de festival național.

Este o ocazie care leagă mai puternic cele două maluri ale Prutului, în numele limbii noastre comune și a valorilor care ne leagă, a declarat ambasadorul României la Chișinău, Marius Lazurcă.

La Iași, unde Festivalul ”Grigore Vieru” a fost inaugurat de această dată, oficialii și oamenii de cultură au depus flori la monumental poetului din parcul Copou. Au avut loc recitaluri de pozie și lansări de carte. La Chișinău, evenimentul continuă astăzi cu Gala Premiilor Festivalului și se va încheia mâine cu un simpozion la Universitatea Pedagogică „Ion Creangă”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
7,18
Câțiva nori
Umiditate:98 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău