Festivalului Internațional de Poezie „Grigore Vieru”

  • 20 Mai 2014 14:04
Festivalului Internațional de Poezie „Grigore Vieru”

La Chișinău s-a început marți, 20 mai, ediția a VI-a a Festivalului Internațional de Poezie „Grigore Vieru”, care pune anul acesta în prim-plan atât opera poetului, cât și contribuția generației de scriitori afirmați în anii ’60 ai secolului trecut.

Deschiderea festivalului a avut loc pe Aleea Clasicilor din Grădina Publică ”Ștefan cel Mare”, lângă bustul poetului. La eveniment au participat oameni de cultură din Republica Moldova, România, Macedonia și Italia.

Inaugurarea festivalului ”Grigore Vieru” a avut loc pe muzică de Ion Aldea Teodorovici, scrisă pentru versurile poetului și interpretată la nai de maestrul Vasile Iovu. Au urmat versuri de Grigore Vieru, recitate de scriitorul Spiridon Vangheli.

Festivalul”Grigore Vieru” este, deocamdată, unicul festival  de poezie care leagă cele două maluri de Prut, a subliniat scriitorul Nicolae Dabija.

La Chișinău a venit, cu această ocazie, și președintele Institutului Cultural Român de la București, Lilian Zamfiroiu, care a vorbit despre crearea unui spațiu cultural comun între Republica Moldova și România.

În cadrul festivalului, Institutul Cultural Român la Chișinău va acorda Marele Premiu ”Grigore Vieru”, Premiul pentru poezie și  Premiul pentru promovarea literaturii române. La eveniment participă și scriitorii Paskal Gilevski și Rade Silian din Macedonia și Gaetano Longo  din Italia.

Festivalul Internațional de Poezie „Grigore Vieru” se desfășoară azi și mâine – la Chișinău și pe 22-23 mai, la Iași. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
16,07
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Mon
15
Tue
12
Wed
13
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău