Festivalului Internațional Cerbul de Aur 2019. Big-Bandul Radio România și Orchestra Operei Brașov îi vor acompania pe concurenți și invitați

  • 08 August 2019 12:42
Festivalului Internațional Cerbul de Aur 2019. Big-Bandul Radio România și Orchestra Operei Brașov îi vor acompania pe concurenți și invitați

Aproape 50 de instrumentiști formează orchestra Festivalului Internațional Cerbul de Aur 2019. Sub bagheta dirijorilor Ionel Tudor și Andrei Turdor, Big Band-ul Radio - cea mai cunoscută și longevivă orchestră profesionistă din România - și 30 de membri ai Orchestrei Operei din Brașov vor acompania finaliștii ediției și pe artiștii care vor susține momente speciale pe scena Cerbului.

Potrivit TVRMOLDOVA.MD, organizatorii continuă astfel tradiția începută în 1968, ca finaliștii să concureze pe scena festivalului alături de orchestră.

„Acest eveniment ne bucură de fiecare dată. Este cel mai frumos festival din Europa, după cum ne spun colegi de peste hotare, iar noi suntem mândri să fim parte din el și să ne aducem contribuția din punct de vedere muzical”, spune Ionel Tudor, care în acest an aniversează 25 de ani de când se află la pupitrul Big Band-ului Radio.

„Cerbul de Aur este o sărbătoare și un bun prilej de a readuce în atenția publicului și a revigora piese mai vechi din muzica românească. Repertoriul ales de concurenți este destul de echilibrat: sunt atât piese moderne, cât și piese de aur ale muzicii românești, pe care noi le-am reorchestrat pentru a le îmbrăca într-o formă pop-simfonică”, dezvăluie Andrei Tudor.

Piesele pe care le vom auzi în acest an pe scena din Piața Sfatului într-o nouă orchestrație sunt: Un actor grăbit, Bună seara, iubite, Dragostea rămâne, Ploaia și noi, Cât de frumoasă ești, De la capăt, Apa, Acasă, Creioane colorate, Pe aripi de vânt, Mă ucide ea, Ce are ea.

Cei 12 artiști vor urca pe scenă în prima și a doua zi a Festivalului, joi și vineri, 22 și 23 august, pentru ca sâmbătă să aflăm câștigătorii premiilor în valoare totală de 55 de mii de euro.

Festivalul Cerbul de Aur 2019 va fi o ediție completă, pentru toate gusturile, cu ritm dar și romantică! Pe scena din Piața Sfatului vor urca Emeli Sandé, Ronan Keating, Ștefan Bănică jr, Irina Rimes și Zoli Toth.

Evenimentul va fi transmis în direct și în exclusivitate de Televiziunea Română, în perioada 22-25 august.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău