Festivalul Oktoberfest s-a redeschis în Germania, după doi ani de pauză. Câte milioane de litri de bere s-au băut la ultima ediție

  • 18 Septembrie 2022 17:36
Festivalul Oktoberfest s-a redeschis în Germania, după doi ani de pauză. Câte milioane de litri de bere s-au băut la ultima ediție

Festivalul Oktoberfest, care atrage anual milioane de oameni, s-a redeschis, sâmbătă, la München, după o pauză de doi ani din cauza pandemiei de coronavirus, relatează AFP.

În istoria sa de 200 de ani, cel mai mare festival popular din lume a fost anulat de doar 26 de ori, mai ales din cauza Primului și celui de-al Doilea Război Mondial, dar și de două ori din cauza epidemiilor de holeră.

Ultima dată când festivalul a avut loc în 2019, cei 6,3 milioane de participanți au băut peste 7,3 milioane de litri de bere germană.

Primarul din München, Didier Reiter, a început ceremonia prin deschiderea unui butoi de bere și oferind prima halbă șefului guvernului regional Markus Soeder.

Festivalul se va desfășura până pe 3 octombrie fără restricții și nu va fi necesară purtarea măștii de protecție.

Oktoberfest generează venituri de aproximativ 1,2 miliarde de euro, transmite ziare.com

Germanii sunt printre cei mai mari băutori de bere din Europa, cu un consum mediu anual de 84 de litri pe cap de locuitor în 2021.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău