Festivalul „Nopțile Pianistice” începe, astăzi, la Sala cu Orgă

  • 21 Iunie 2018 08:55
Festivalul „Nopțile Pianistice” începe, astăzi, la Sala cu Orgă

Cea de-a XVI-a ediție a Festivalului „Nopțile Pianistice", care se va desfășura în Moldova în perioada 21 iunie - 6 iulie, va fi deschisă cu un concert al compozitorului și dirijorului francez Laurent Couson și al pianistului moldovean Stanislav Jar.

Surse din cadrul Alianței Franceze au comunicat pentru INFOTAG că deschiderea festivalului va avea loc la Sala cu Orgă din Chișinău.

„Festivalul este un eveniment cultural important pentru R. Moldova, unde ne putem familiariza cu creația artiștilor străini. În mod tradițional, la eveniment sunt invitați soliști și dirijori din Franța. La deschiderea festivalului, care va avea loc la ora 19.00, muzicienii împreună cu Orchestra Națională de Cameră vor interpreta creațiile lui Ravel, Bizet și Camille", a spus organizatorul festivalului, Andrian Cibotaru.

Potrivit organizatorului, „în cadrul festivalului vor fi susținute cinci concerte, inclusiv în regiunea transnistreană".

"Evenimentele festivalului vor continua pe 27 iunie. Lucrări din Schubert și Beethoven vor fi interpretate de pianista franceză Claudia Perez, violonista italiană Natalia Ceaikovski, acompaniate de Orchestra Națională de Cameră sub bagheta dirijorului Valentin Doni. Următoarele concerte vor continua pe 30 iunie și 4 iulie la Filarmonica Națională, unde orchestra simfonică îl va acompania pe solistul francez Georges Pludermacher. Festivalul se va încheia pe 6 iulie cu un concert la Palatul Republicii din Tiraspol", a comunicat Cibotaru.

Intrarea la concert este 50 de lei. Festivalul este organizat cu sprijinul Ambasadei Franței în Moldova.

INFOTAG precizează: Festivalul a fost inventat de pianistul francez Michel Bourdoncle în țara sa. Dirijorul moldovean Valentin Doni a participat la "Nopțile pianistice" franceze și a preluat ideea. Astfel, acum 16 ani, Michel Bourdoncle și Valentin Doni au inițiat un eveniment similar la Chișinău.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
2,74
Cer fragmentat
Umiditate:98 %
Vint:2,57 m/s
Wed
5
Thu
5
Fri
5
Sat
7
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău