Festivalul Național de Interpretare și Creație a Romanței „Crizantema de Aur” organizează preselecții la Chișinău

  • 22 Mai 2018 13:52
Festivalul Național de Interpretare și Creație a Romanței „Crizantema de Aur” organizează preselecții la Chișinău

Festivalul Național de Interpretare și Creație a Romanței „Crizantema de Aur”, ediția a 51-a, desfășurată sub patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO, organizează preselecțiile regionale pentru concursul de interpretare. 

Preselecțiile vor fi organizate la București, Cluj, Iași, Târgoviște și Chișinău. Astfel, preselecție regională, realizată în colaborare cu Uniunea Muzicienilor din Moldova, va fi organizată, în Chișinău, la sediul Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, persoană de contact fiind directorul Svetlana Bivol. 

Condițiile de participare la aceste preselecții sunt prevăzute în regulamentul oficial al Festivalului Național “Crizantema de Aur”, postat pe site-ul www.crizantemaaur.ro. 

Festivalul este organizat de Consiliul Local Târgoviște, Primăria Municipiului Târgoviște, Consiliul Județean Dâmbovița, Centrul Județean de Cultură Dâmbovița și Teatrul „Tony Bulandra” Târgoviște, în colaborare cu Ministerul Culturii și Identității Naționale, cu Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România și cu Uniunea
Muzicienilor din Moldova și în parteneriat cu Radio România și cu Televiziunea Română – posturile regionale Iași, Cluj, Craiova, Timișoara și Târgu-Mureș.

Ediția din acest an are drept temă „Romanța ne unește” și este dedicată celebrării Centenarului Marii Uniri de la 1918 și Anului European al Patrimoniului Cultural.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,09 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău