Festivalul Internațional ”Nopțile Pianistice” revine la Chișinău

  • 19 Iunie 2019 15:55
Festivalul Internațional ”Nopțile Pianistice” revine la Chișinău

Cea de-a 17-a ediție a Festivalului Internațional "Nopțile pianistice din Moldova - Marea Neagră", care se va desfășura până la 3 iulie în țara noastră, va fi inaugurată vineri, 21 iunie, la ora 19.00, la Filarmonica Națională ”Serghei Lunchevici” din capitală, cu un concert de muzică franceză, informează MOLDPRES.

Evenimentul este organizat de Alianța Franceză din Moldova și Ambasada Franței la Chișinău. Concertul va fi susținut de Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naționale, dirijată de Grigore Moseico (Tiraspol) și solistul Jonathan Benichou (Franța). Programul va include muzică de Hector Berlioz, Claude Debussy, César Franck și Camille Saint-Saëns.

Tot vineri, la ora 18.00, la Teatrul poetic ”Alexei Mateevici” va fi jucat spectacolul ”Revedere”, montat după piesa ”Treapta a noua” a lui Tom Ziegler, iar la ora 19.00, la Teatrul ”Geneza Art” – spectacolul ”De vorbă cu Emma”, după texte de Vitali Cipileaga cu accente din piesa „Pescărușul” de A. P. Cehov, versiune scenică și regie Daniela Burlaca.

Sâmbătă, 22 iunie, la ora 11.00, Teatrul Republican de Păpuși ”Licurici” va prezenta spectacolul ”Doctorul Aumădoare” de Cornei Ciukovski (spectacolul este în limba rusă), Teatrul ”Guguță” – spectacolul ”Povestea porcului” de Ion Creangă, iar la 18.00, Teatrul Dramatic Rus de Stat ”A.P. Cehov” – spectacolul ”A venit un bărbat la o femeie” de S. Zlotnikov, în regia lui Iosif Șaț, Teatrul Național ”Mihai Eminescu” – spectacolul ”Carnavalul” după I. L. Caragiale, versiune scenică – Visarion Alexa, la 18.30, Teatrul Național ”Eugene Ionesco” – spectacolul ”Chirița în provincie” de Vasile Alecsandri, în regia lui Petru Vutcărău, și la ora 19.00, Teatrul ”Geneza Art” – spectacolul ”Gardenia”, după o piesă semnată de Elżbieta Chowaniec, în regia Danielei Burlaca.

Duminică, 23 iunie, la ora 11.00, Teatrul ”Guguță” își așteaptă publicul la spectacolul ”Hârzobul 7+” de Laurențiu Budău, în regia lui Victor Ștefaniuc, Teatrul Republican ”Licurici” - la spectacolul ”Pomul lui Goriță” de Ion Diordiev, la 12.00, Teatrul ”Luceafărul” - la spectacolul ”Fata Babei și Fata Moșneagului” după Ion Creangă, în regia Stelei Foșca, la 18.00, Teatrul Dramatic Rus de Stat ”A.P. Cehov” – la spectacolul ”Lista de așteptare” de A. Mardani, regie, scenografie și selecție muzicală de Silviu Silvian-Fusu și la ora 19.00, Teatrul ”Geneza Art” – la spectacolul ”Invitația la Vals” de Mihail Drumeș, în regia Danielei Burlaca.

În perioada 22-23 iunie, la Complexul Etno Cultural ”Vatra” va avea loc prima ediție a Festivalului Familiei și Tradițiilor Populare, care aduce în prim plan familia și datinile noastre strămoșești, transmise din familie în familie. În cadrul evenimentului va fi organizată Parada portului popular autentic ”Zestrea neamului”, Concursul jocului popular ”Hora Satului”, Concursul național ”Fanfara de altădată”, Concursul național de muzică corală ”Armonia vocilor” ș.a.

Festivalul Internațional ”Nopțile Pianistice” revine la Chișinău

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
32,74
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:2,57 m/s
Sat
32
Sun
31
Mon
32
Tue
34
Wed
30
Arhivă Radio Chișinău