Festivalul Internațional de Poezie „Grigore Vieru” a debutat la Chișinău

  • 16 Mai 2013 14:11
Festivalul Internațional de Poezie „Grigore Vieru” a debutat la Chișinău

Festivalul Internațional de Poezie „Grigore Vieru” a debutat joi, 16 mai, la Chișinău.

La Bustul poetului de pe Aleea Clasicilor s-au adunat mebrii familiei, prieteni, oameni politici și de cultură atât din Republica Moldova cât și din România, care au adus un omagiu lui Grigore Vieru. 

Prietenul lui Grigore Vierul, scriitorul Spiridon Vangheli, a amintit că poetul a pus în poeziile sale idealul nostru național. 

Este o datorie morală și culturală să ni-l amintim pe poetul Grigore Vieru , susține Ambasadorul României în Republica Moldova, Marius Lazurca.

Poetul a fost îndrăgostit de orașul Iași, a afirmat Directorul Muzeului Literaturii Române de la Iași, scriitorul Daniel Corbu. 

Fiul poetului, Călin Vieru, a încercat să dea o explicație a numărului nu prea numeros al celor prezenți astăzi la bustul poetului 

Un colocviu „Grigore Vieru, poet al spațiului românesc”, a avut loc la Academia de Științe. Gala Premiilor Festivalului Internațional de Poezie „Grigore Vieru”, va avea loc la ora 18.00, la  Teatrul Național „Mihai Eminescu”. Mai multe evenimente vor fi organizate cu această ocazie mâine, la Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă”.

Festivalul International de Poezie „Grigore Vieru” va continua pe 18-19 mai la Iași. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău