Festivalul Internațional de Operă și Balet ”Maria Bieșu” se va încheia cu un concert de gală în aer liber

  • 20 Septembrie 12:48
Festivalul Internațional de Operă și Balet ”Maria Bieșu” se va încheia cu un concert de gală în aer liber

Cea de-a XXVIII-a ediție a Festivalului Internațional de Operă și Balet „Maria Bieșu” se va încheia cu un spectacol inedit în aer liber, care va avea loc astăzi, începând cu ora 21.00, în scuarul Operei Naționale, informează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, în cadrul tradiționalului concert de gală, vor răsuna arii celebre din operele în care a evoluat primadona Maria Bieșu de-a lungul activității sale artistice: G. Bizet, J. Strauss, G. Donizetti, W.A. Mozart, L. Arditi – Il Bacio, J. Offenbach, F. Lehar, F. Loewe, G. Rossini, J. Kerestely și alți compozitori.

Pe scenă vor evolua interpreții Petru Racoviță, Ecaterina Danu, Dumitru Mâțu, Nicolae Văscăuțan, Iurie Maimescu, Anastasia Cușnir, Ion Timofti, Irina Vinogradova, Tatiana Busuioc, Marina Dobrescu, Rodica Picireanu, Ana Cernicova, Lilia Istratii, Alexei Digore ș.a.

Solicitat de MOLDPRES, directorul artistic al Teatrului Național de Operă și Balet ”Maria Bieșu”, dirijorul Nicolae Dohotaru a menționat că raportându-se la realitățile timpului, ediția din acest an a festivalului își surprinde publicul nu doar prin intermediul repertoriului și soliștilor care evoluează în cadrul festivalului, dar și prin modalitățile de organizare și prezentare a evenimentelor. Astfel, pentru prima dată în istoria festivalului, Concertul de Gală al festivalului va fi prezentat în aer liber, în scuarul Operei Naționale. 

”În cadrul ediției din acest an am avut patru spectacole. Festivalul a fost deschis pe 10 septembrie, la Castelul Mimi, cu un spectacol care a cuprind fragmente din cele mai îndrăgite opere. Pe 13 și 17 septembrie, am susținut două concerte fără public (unul de operă, altul - de balet) în incinta Teatrului Național de Operă și Balet ”Maria Bieșu”. Sper că ne-a reușit această ediție. N-am dorit să facem o pauză în desfășurarea festivalului. A fost pentru noi o provocare în aceste condiții vitrege, dar toate colectivele (corul, trupa de balet și orchestra) s-au prezentat destul de bine. Spectacolele au fost transmise la televiziunea publică Moldova 1”, a mai spus directorul artistic al instituției.

Concertul de Gală al festivalului va fi dirijat de Nicolae Dohotaru, director artistic TNOB, Artist al Poporului și Andriy Yurkevich, prim-dirijor TNOB, Artist Emerit al Ucrainei.

Cea de-a XXVIII-a ediție a Festivalului Internațional de Operă și Balet  ”Maria Bieșu” a fost organizată de instituția gazdă cu sprijinul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării și al altor instituții.

Sursa:Moldpres

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir
Meteo Chișinău
11
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:2,1 m/s
Thu
14
Fri
10
Sat
8
Sun
10
Mon
10

Curs oficial BNM 22 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6967 -0.0000
USD 16.6356 -0.0000
RON 4.0711 -0.0000
UAH 0.6064 -0.0000
RUB 0.2255 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău