Festivalul Internațional de Muzică ”Mărțișor” se încheie, astăzi, la Chișinău

  • 10 Martie 2014 15:49
Festivalul Internațional de Muzică ”Mărțișor” se încheie, astăzi, la Chișinău

Astăzi la Chișinău se încheie Festivalul Internațional de Muzică ”Mărțișor”.

Cu această ocazie la Palatul Național din Chișinău va avea loc un spectacol cu participarea artiștilor autohtoni. Tot în această seară iubitorii formației Milenium sunt așteptați la Filarmonica Națională.  

Sute de mii de moldoveni s-au bucurat în aceste zile de cele peste 40 de spectacole organizate de ministerul Culturii, atât la Chișinău cât și în raioanele țării, cu ocazia celei de-a 48-a ediție a Festivalului Internațional de Muzică ”Mărțișor”.  În opinia Directorului Palatului Național, Valentin Goga, instituție unde astăzi va avea loc spectacolul de încheiere a festivalului, și această ediție a fost una reușită.

Tot în această seară, iubitorii de muzică autohtonă  sunt invitați la Filarmonica Națională, la concertul formației Milenium. Impresarul formației, Vlad Gorgos.

În zece zile cât a durat festivalul, pe scenele din Capitală au evoluat artiști din peste 20 de țări. O premieră în cadrul festivalului a fost organizarea Zilelor Culturii Chineze la Chișinău. Artiștii ”China Disabled People’s Performing Art Troupe”, au dat o lecție de viață emoționantă publicului. Dragostea față de muzică și dans, i-a ajutat să demonstreze tuturor, că pot să ofere, în ciuda dizabilităților de auz și de văz pe care le au, spectacole de o valoare deosebnită.

Bugetul ediției de anul acesta a festivalului a fost de aproximatv 1,6 milioane de lei.  

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău