Festivalul Internațional de Muzică Clasică „VinOpera”: La eveniment vor evolua unii dintre cei mai mari artiști de operă de la București și Chișinău

  • 28 August 2023 12:30
Festivalul Internațional de Muzică Clasică „VinOpera”: La eveniment vor evolua unii dintre cei mai mari artiști de operă de la București și Chișinău

Festivalul Internațional de muzică clasică VinOPERA, revine în acest an cu trei recitaluri în aer liber, desfășurate în trei locații diferite din raionul Anenii Noi: în satul Varnița, satul Bulboaca și la Castel Mimi. În cadrul evenimentului,, Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău susține organizarea concertului de muzică clasică, cu artiști din Republica Moldova și România.

Ediția din acest an, cea de-a șasea a Festivalului Internațional de Muzică Clasică „VinOpera” , capătă o și mai mare amploare. Peste 60 de muzicieni ai Orchestrei Operei Naționale din București și ai Filarmonicii „Serghei Lunchevici” vor încânta auzul spectatorilor, sub conducerea dirijorului Daniel Jinga, directorul general al Operei Naționale București.

Seara va fi încununată de vocile unora dintre cei mai mari artiști de operă de la București și Chișinău, printre ei regăsindu-i pe: Iordache Basalic, solist al Operei Române de aproape 30 ani și pe Mădălinei Barbu, încadrată în categoria rară a sopranelor de coloratură, a cărei voce este asemănată cu cea a unei privighetori. Și artiștii cunoscuți din Republica Moldova, apreciați la nivel internațional și laureați ai celor mai prestigioase concursuri mondiale, Lilia Istratii și Dumitru Mâțu, au pregătit recitaluri care să vă provoace fiori și emoții de încântare, în atmosfera specială de la Castel Mimi.

Concertul, evenimentul principal al Festivalului, urmează să se desfășoare vineri, 1 septembrie 2023, ora 20:00, la Castel Mimi, satul Bulboaca, raionul Anenii Noi.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:4,63 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
17
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău