Festivalul internațional de creație incluzivă „Moldova mea – leagăn de flori”

  • 12 Septembrie 14:40
Festivalul internațional de creație incluzivă „Moldova mea – leagăn de flori”

Un festival internațional de creație incluzivă cu genericul “Moldova mea – leagăn de flori”, va avea loc timp de trei zile, începând de vinei, la tabăra de odihnă “Poienița veselă” din comuna Dănceni. O relatare de Alina Rusu, pentru Radio România Chișinău.

Festivalul, care se află la a doua ediție, va întruni în jur de 150 de persoane cu nevoi speciale, cu vârsta cuprinsă între 10-45 de ani, din Republica Moldova, România și Lituania.

Participanții vor fi implicați în diverse activități artistice, în concursuri sportive, expoziție de artă decorativă, lecții practice de creație incluzivă, iar în final va avea loc Gala Laureaților „Constelația de talente”.

În cadrul unei mese rotunde copiii și tinerii vor pune în discuții metodele de soluționare a problemelor pe care le identifică persoanele cu dizabilități, formulând recomandări pentru specialiștii în domeniu.

Noutatea ediției din acest an o reprezintă atelierele de creație și diverse activități de comunicare între părinți, a menționat șefa interimară a Direcției pentru Protecția Drepturilor Copilului din mun. Chișinău, Lucia Caciuc:

„Vom avea și master-class-uri, activități de comunicare între părinți. Anul trecut am avut o delegație din Moscova – copii cu sindromul Down, care mânuiesc instrumente muzicale, o delegație din Găgăuzia, tineri care ne-au arătat coloritul culturii găgăuze. Ne-am gândit că ar fi foarte frumos dacă în acest an am merge pe tentă națională. Ca fiecare dintre ei să-și demonstreze cultura, tradițiile, obiceiurile. Sperăm că va veni lume bună, care își va încărca bateriile și va obține o rațiune suplimentară de a trăi și de a face lucruri frumoase.”

Deschiderea oficială a evenimentului organizat în parteneriat cu asociația “Planeta Carității”, va avea loc sâmbătă, 14 septembrie, ora 14.00, la tabăra de odihnă din Dănceni.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chişinău
16,27 °C
ploaie de scurtă durată
Umiditate:87 %
Vint:3,1 m/s
Wed
13 °C
Thu
11 °C
Fri
11 °C
Sat
9 °C
Sun
11 °C

Curs oficial BNM 17 Septembrie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6016 -0.0979
USD 17.7526 -0.0075
RON 4.1404 -0.0196
UAH 0.7171 0.0011
RUB 0.2769 0.0005
Arhivă Radio Chișinău