Festivalul Internațional al Sportului pentru Tineret, la Iași | Sute de copii din România și Rep. Moldova sunt așteptați să participe la competițiile sportive

  • 22 August 13:58
Festivalul Internațional al Sportului pentru Tineret, la Iași | Sute de copii din România și Rep. Moldova sunt așteptați să participe la competițiile sportive

În perioada 29 august - 19 octombrie, la Iași, va avea loc Festivalul Internațional al Sportului pentru Tineret, la care sunt așteptați sute de copii din mai multe regiuni ale României, inclusiv din Republica Moldova, dar și din alte țări ale lumii. În acest an, festivalul este la cea de-a treia ediție, notează Agerpres.

Organizatorul evenimentului, conf. univ. dr. Cezar Honceru, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că evenimentele din cadrul festivalului se vor desfășura pe terenurile de sport ale mai multor școli și licee din Iași. 

Festivalul Internațional al Sportului pentru Tineret va fi un eveniment care se focalizează pe crearea unui mediu sportiv, competițional și educațional cathartic în același timp, care să genereze stare de bine, să promoveze mișcarea în aer liber, interacțiunea, respectul și toleranța prin comportamente responsabile, altruiste, proactive, dar și aprofundarea relațiilor între tineri din medii diferite. Acest eveniment își propune totodată să ofere tinerilor din Iași și invitaților un cadru organizat în care să desfășoare diferite activități fizice sub forma unor competiții sportive cu scop recreativ precum fotbal, streetball, rugby tag, teqball, calisthenics, petanque și posibilitatea de a se întâlni cu modele sociale din lumea sportului, care să împărtășească invitaților din experiența lor în cadrul unor mese rotunde sau reuniuni cu diferite teme, unele propuse chiar de participanți și moderate de cadre universitare”, a precizat Honceru.

Finanțarea este asigurată de Primăria Municipiului Iași.

Educația fizică și sportul sunt părți importante care fac parte din cultura unui popor, iar acesta este rolul nostru. Educația fizică are două componente mari - una prin care suntem promotorii, cei care propagă valorile olimpice și sportive, pe de altă parte, deși sportul poate fi o activitate care se poate desfășura și individual, nu ne dorim acest lucru, pentru că sportul a devenit din ce în ce mai științific și mai important pentru sănătatea unui popor. (...) Ne dorim să perpetuăm această activitate sportivă astfel încât să atingem o plajă cât mai largă a populației. Plecăm astăzi de la cei mici, astfel încât la edițiile următoare să atingem toate segmentele de vârstă până la seniori”, a declarat decanul Facultății de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” de la Iași, Beatrice Abălașei.

La competițiile sportive din cadrul festivalului se pot face înscrieri până pe 26 august. Se poate participa în echipe, dar și individual și se pot constitui și echipe ad-hoc.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
22,18
Nori împrăștiați
Umiditate:84 %
Vint:1,54 m/s
Fri
22
Sat
23
Sun
19
Mon
17
Tue
21
Arhivă Radio Chișinău