Festivalul Internațional al Școlilor de Teatru și Film ”ClassFest” a ajuns la cea de-a X-a ediție

  • 21 Noiembrie 2021 13:01
Festivalul Internațional al Școlilor de Teatru și Film ”ClassFest” a ajuns la cea de-a X-a ediție

Tineri cineaști din 11 țări vor participa la cea de-a X-a ediție a Festivalului Internațional al Școlilor de Teatru și Film „ClassFest”, secțiunea Cinematografie, care se va desfășura în perioada 22-30 noiembrie la Chișinău. Evenimentul este organizat de Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, informează MOLDPRES.

Solicitată de agenție, Svetlana Târțău, decanul Facultății Artă Teatrală, Coregrafică și Mutimedia a AMTAP, directorul artistic al Festivalului, a menționat că acesta este o acțiune artistică internațională, unică în R. Moldova, care promovează tinerii cineaști, încurajează schimbul de experiență și relațiile profesionale între studenții, profesorii, profesioniștii din țara noastră și cei din școli de film europene, familiarizând publicul larg cu peliculele realizate de generația tânără, promovând valorile artei contemporane și dialogul intercultural. ”Proiecțiile de film, workshop-urile și alte activități incluse în program se vor desfășura în format mixt: online și cu acces fizic, cu un număr limitat de spectatori, în sala ARTCOR, iar publicul și participanții vor avea acces liber la vizionarea evenimentelor incluse în agenda festivalului”, a precizat Svetlana Târțău.

Potrivit sursei citate, ediția a X-a întrunește la Chișinău reprezentanți ai următoarelor școli de film: Institutul de Stat de Teatru și Cinematografie, Erevan, Armenia; Academia de Arte din Viena, Austria; Academia Națională de Arte din Belarus; Școala de Cinema și Științe Audiovizuale (ESCAT), Tours, Franța; Universitatea de Televiziune și Film (HFF München), Germania; Universitatea de Stat Teatru și Film Shota Rustaveli, Georgia; Academia de Arte din Florența, Italia; Școala Națională de Film, Televiziune și Teatru, Lodz, Polonia; Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică I. L. Caragiale, România; Institutul de Stat de Arte Scenice, Sankt Petersburg, Rusia; Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, Chișinău, Republica Moldova.

În cadrul festivalului vor fi prezentate peste 70 de filme artistice, documentare, animație, secundate de discuții. Participanții vor fi antrenați în workshop-uri coordonate de cineaști din țară și din străinătate.

Ceremonia de deschidere a Festivalului Internațional al Școlilor de Teatru și Film ”ClassFest 2021” va avea loc mâine, 22 noiembrie, ora 17.00 la Centrul de dezvoltare a industriilor creative ARTCOR (str. 31 August, 137). Link-ul de acces gratuit la evenimente va fi plasat pe pagina de facebook a Festivalului ”ClassFest”.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (partener general), Alianța Franceză din Moldova, Ambasada Austriei la Chișinău, Goethe – Zentrum Chișinău, Centrul de dezvoltare a industriilor creative ARTCOR, AO Renam, OWH TV Studio și Uniunea Cineaștilor din Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
-2,35
Cer fragmentat
Umiditate:87 %
Vint:5,81 m/s
Mon
-4
Tue
-5
Wed
-5
Thu
-4
Fri
-1

Curs oficial BNM 29 Noiembrie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 20.0067 0.1206
USD 17.7357 0.0096
RON 4.0421 0.0244
UAH 0.6543 -0.0016
RUB 0.2348 -0.0026
Arhivă Radio Chișinău