Festivalul Internațional al Artelor Contemporane BEFREEFEST. ICR Chișinău sprijină participarea Teatrului Tineretului din Piatra Neamț

  • 28 Octombrie 2023 15:50
Festivalul Internațional al Artelor Contemporane BEFREEFEST. ICR Chișinău sprijină participarea Teatrului Tineretului din Piatra Neamț

Festivalul Internațional al Artelor Contemporane BEFREEFEST, ajuns la cea de-a V-a ediție, își așteaptă spectatorii în perioada 3-9 noiembrie 2023, la Teatrul Fără Nume din Chișinău. Ediția din acest an se va desfășura sub genericul „Prin Noi Înșine”.

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău sprijină participarea Teatrului Tineretului din Piatra Neamț, care va prezenta sâmbătă, 4 noiembrie 2023, ora 17.00, producția Pattern de Daniel Chirilă.

BEFREEFEST este un proiect care discută ideea de libertate prin producții artistice. Acesta propune publicului spectacole de teatru, dans, muzică și filme, cu scopul de a susține creativitatea în toate formele sale. Libertatea din acest festival este definită de multitudinea formelor artistice și degajarea pe care ți-o pot permite artiștii.

Totodată credem că este important ca și publicul să trăiască libertatea atât prin regăsirea în ceea ce vor vedea pe scenă, cât și în a dezvolta o minte deschisă spre tot ce este nou și diferit de ceea ce au putut vedea până acum. Așadar festivalul devine un loc al întâlnirii mai multor culturi, stiluri, viziuni, forme artistice, personalități și caractere.

BEFREEFEST este, de asemenea, ocazia unor noi oportunități pentru mediul cultural din Chișinău de a interacționa cu producții teatrale și cinematografice internaționale, care explorează ideea de Libertate și Responsabilitate. A fi liber înseamnă, înainte de toate, a fi responsabil față de tine însuți, de viața ta, de propria situație economică și socială. În acest sens, ediția a V-a a festivalului se va desfășura sub genericul „Prin Noi Înșine”.

Anul acesta, în programul festivalului sunt incluse producții de teatru, muzică și film din Republica Moldova, România, și Austria.

PATTERN
Regia: Daniel Chirilă
Scenografia: Mihai Păcurar
Muzica: Paul-Ovidiu Cosovanu (compoziție și interpretare live)
Data premierei: 5 februarie 2021
Durata spectacolului: 1h. 20 minute
Distribuția: Daniel Beșleagă, Paul-Ovidiu Cosovanu
„Pattern e de fapt Patern. Povestea unui fiu matur confruntat cu ideea apariției tatălui absent. Un fiu care și-a imaginat de-a lungul vieții figura paternă din povestirile și întâmplările trăite de ceilalți, un tată creat asemenea unui puzzle, o figură dominantă chiar și prin absență. Pattern e povestea unei tranziții tată – fiu sau fiu – tată, una a realităților paralele, una a pattern-urilor care se repetă din generație în generație.” - Daniel Chirilă.

Toate evenimentele se vor desfășura în incinta Teatrului Fără Nume (str. Sfatul Țării 18). EXCEPȚIE fac spectacolele: COLIVIA CU NEBUNE din 4 noiembrie, ora 18.30, care va fi prezentat la sediul Teatrului Republican „Luceafărul” (str. Veronica Micle 7) și CAPCANA, din 9 noiembrie, ora 18.30, care va fi prezentat la sediul Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Chișinău (bld. Ștefan cel Mare și Sfânt 79).

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Fri
11
Arhivă Radio Chișinău