Festivalul ”Ia Mania”, la Holercani

  • 19 Iunie 2014 09:06
Festivalul ”Ia Mania”, la Holercani

Festivalul ”Ia Mania”, care promovează artele tradiționale românești într-o lumină modernă, se va desfășura sâmbătă, 21 iunie, în localitatea Holercani de pe malul Nistrului.

Programul evenimentului include expoziții cu vânzare ale meșterilor populari, dar și ale unor designeri consacrați ce abordează stilul popular din România și Republica Moldova.

În cadrul festivalului ”Ia Mania”, care se află anul acesta la a doua ediție, va avea loc și un pod de flori între meșterii populari de pe cele două maluri ale Prutului, a subliniat Viorica Nagacevschi, co-organizator al evenimentului.

Evenimenul va cuprinde și un concurs al micilor designeri locali, care vor prezenta câte o colecție inspirată din portul popular. Câștigătorul va merge în noiembrie la săptămâna modei de la Oxford, a menționat Nata Albot, organizatoarea festivalului.

Festivalul ”Ia Mania” este susținut financiar și de Ministerul Culturii, care a oferit 30 de mii de lei, a declarat ministrul Monica Babuc.

Organizatorii promit mai multe distracții pentru participanți, care vor fi întâmpinați la poartă de fanfara de fete din Holercani, iar atmosfera va fi întreținută de artiști precum Iurie Sadovnic, Alex Calancea Band, surorile Osoianu, ansamblul ”Crenguța de Iederă” și interpreta Dara.

Festivalul va avea și o secțiune dedicată gastronomiei tradiționale, o zonă pentru copii și un concurs de trântă la care câștigătorul va primi, în mod tradițional, un berbec.

În dimineața zilei de 21 iunie, va fi organizat transport spre Holercani, din zona Circului din Chișinău, la prețul de 25 de lei pentru o persoană. Biletele de intare la festival costă 40 de lei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
7,18
Câțiva nori
Umiditate:98 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău