Festivalul Filmului Francofon în R. Moldova. Filmele care vor putea fi vizionate

  • 26 Iunie 2021 16:28
Festivalul Filmului Francofon în R. Moldova. Filmele care vor putea fi vizionate

Organizat de l’Alianța Franceză din Moldova, cu susținerea Ambasadei Franței în Moldova și a partenerilor, ediția a XIXa, a Festivalului Filmului Francofon se va derula online de la 10 la 16 iulie 2021.

Cu toate ca situația sanitară pare să se amelioreze, noua ediție a acestui eveniment va fi organizat online, deoarece „prudența este încă necesară”, se arată într-un comunicat al Alianței Franceze din Moldova.  

Cinci filme recente, cu subtitrări în limba română, vor fi prezentate în perioada 10-16 iulie pe platforma privesc.eu.

„Aceasta va permite publicului moldovean, oriunde nu s-ar afla în țară, să descopere gratuit și pentru al 20a an consecutiv, noutățile cinematografice populare și de succes”, susțin organizatorii. 

Astfel, amatorii de filme pot viziona următoarele pelicule: „Cei mai frumoși ani”, „Traducătorii”, „Adevărul”, „La revedere acolo sus”, „Aïlo, aventuri în Laponia”, cinci filme care va vor permite sa redescoperiți actori și actrițe celebri: Daniel Auteil, Lambert Wilson, Catherine Deneuve, Fanny Ardant, Juliette Binoche si vă vor prezenta o panoramă a filmului francofon contemporan, toate filmele fiind realizate în 2019-2020.

Accesul la vizionarea filmelor va fi gratuit pe parcursul întregii săptămâni.

Găsiți programul integral, realizatorii, actorii și rezumatul fiecarui film pe pagina noastră de Facebook și în broșura Festivalului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:1,54 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău