Festivalul de la Cannes va solicita participanților un certificat sanitar

  • 03 Iunie 2021 11:58
Festivalul de la Cannes va solicita participanților un certificat sanitar

Festivalul Internațional de Film de la Cannes, ajuns la cea de-a 74 -a ediție și care se va desfășura în perioada 6 și 17 iulie, a anunțat miercuri că va cere tuturor participanților un certificat sanitar care să demonstreze că au fost vaccinați sau că nu sunt purtători de coronavirus, relatează EFE, citat de AGERPRES.

Organizatorii au anunțat într-un comunicat că accesul la Palatul Festivalurilor este condiționat de prezentarea unui certificat care să facă dovada vaccinării cu unul dintre serurile anti-COVID-19 aprobate de Agenția Europeană pentru Medicamente.

De asemenea, trebuie să fi trecut o perioadă de patru săptămâni în cazul imunizării cu unul dintre vaccinurile administrare într-o singură doză, și de 14 zile după completarea schemei de vaccinare în cazul celor cu două doze.

În caz contrar, participanții acreditați sunt nevoiți să prezinte un test PCR sau antigen negativ, efectuat cu cel puțin 48 de ore înainte, care va trebui reînnoit la fiecare două zile pe întreaga durată a festivalului.

Organizatorii festivalului oferă totodată posibilitatea prezentării unei dovezi care să ateste prezența imunității la coronavirus print-un test antigen sau PCR pozitiv, realizat într-un interval cuprins între șase luni și 15 zile înainte de eveniment.

Cei care doresc să-și facă testul la sosirea pe Coasta de Azur sau pe parcursul șederii, au la dispoziție un centru special destinat participanților la festival, care este deschis șapte zile din șapte și este gratuit, atât pentru cetățenii francezi cât și pentru cei străini.

Potrivit organizatorilor festivalului, care joi vor dezvălui filmele din selecția oficială, aceste măsuri sunt adoptate în conformitate cu dispozițiile guvernului francez și vor fi prezentate în detaliu pe parcursul lunii iunie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:6,17 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
12
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău