Festivalul de la Cannes va organiza o mini-ediție simbolică la sfârșitul lunii octombrie

  • 28 Septembrie 2020 19:33
Festivalul de la Cannes va organiza o mini-ediție simbolică la sfârșitul lunii octombrie

Festivalul de la Cannes, care nu a putut avea loc în această primăvară în contextul crizei sanitare globale generate de pandemia de COVID-19, va organiza la sfârșitul lunii octombrie o mică "ediție ieșită din tipare", cu proiecția a patru filme care au fost incluse în "selecția oficială Cannes 2020", informează AFP, preluat de Agerpres.

Acest mini-festival va debuta la Palais des Festivals et des Congres din Cannes cu lungmetrajul "Un triomphe", de Emmanuel Courcol și cu actorul Kad Merad în distribuție, în prezența echipei filmului, și se va încheia cu "Les Deux Alfred", de Bruno Podalydes, în prezența regizorului și a actriței principale, Sandrine Kiberlain.

"Asa Ga Kuru" ("True Mothers") al japonezei Naomi Kawase, dar și un film de debut georgian, "Beginning", regizat de Dea Kulumbegashvili, premiat weekendul trecut la Festivalul de la San Sebastian, vor fi de asemenea proiectate în cadrul acestui eveniment deschis publicului, ce va avea loc între 27 și 29 octombrie, au precizat organizatorii într-un comunicat.

"Un juriu, a cărui componență va fi dezvăluită în curând, va decerna trofeul Palme d'Or pentru scurtmetraj și premiile secțiunii Cinefondation", specializată în descoperirea noilor talente, au precizat organizatorii.

"Este un sentiment al bucuriei condensate de a fi la Cannes, pe care ar trebui să îl trăim cu toții împreună în octombrie!", a declarat, bucuros, delegatul general al festivalului, Thierry Fremaux, salutând totodată inițiativa, pe care o consideră "un simbol frumos" organizat în parteneriat cu Primăria din Cannes.

În lipsa posibilității de a se desfășura ca în fiecare an în luna mai, Festivalul de la Cannes s-a rezumat la publicarea unei liste cu 56 de filme care au fost incluse în "selecția oficială 2020".

Multe dintre ele au putut fi prezentate la alte festivaluri cinematografice. Cu prețul unor modificări importante, alte festivaluri internaționale s-au putut desfășura, cum a fost cazul Mostrei de la Veneția la începutul lunii septembrie, primul eveniment de amploare organizat în universul celei de-a șaptea arte după declanșarea pandemiei de COVID-19, impunând protocoale sanitare foarte stricte.

La Cannes, cel mai prestigios dintre festivalurile cinematografice, organizatorii speră în revenirea la un curs normal al lucrurilor anul viitor, pentru ca cea de-a 74-a ediție a evenimentului să poată avea loc în perioada 11-22 mai 2021.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău