Festivalul de la Cannes își va dezvălui selecția oficială la data de 3 iunie

  • 18 Mai 2021 08:33
Festivalul de la Cannes își va dezvălui selecția oficială la data de 3 iunie

Festivalul de Film de la Cannes își va prezenta cea de-a 74-a ediție joi, 3 iunie, dată la care va dezvălui mult așteptata selecție oficială, cu cinci săptămâni înainte de deschiderea festivităților, au anunțat luni organizatorii, relatează AFP, citat de AGERPRES.

Festivalul urmează să aibă loc anul acesta în perioada 6-17 iulie pe Croazetă, după ridicarea planificată a majorității restricțiilor sanitare din Franța. Ediția din 2020 nu a putut avea loc primăvara trecută la Cannes din cauza pandemiei.

Filmele selectate pentru această primă competiție organizată după criza sanitară urmează să fie dezvăluite, ca în fiecare an, în cadrul unei conferințe de presă care va avea loc la data de 3 iunie, într-un cinematograf parizian, și va fi difuzată online, au precizat organizatorii.

Două filme au fost deja confirmate în competiție: ''Annette'' de Leos Carax, cu Marion Cotillard și Adam Driver, ce va deschide festivalul, și ''Benedetta'', peliculă a regizorului olandez Paul Verhoeven, cu Virginie Efira.

Alte filme sunt foarte așteptate, precum noua producție a regizorului Wes Anderson, filmată în Franța, ''The French Dispatch'', sau cea a italianului Nanni Moretti, ''Tre Piani'', deocamdată fără confirmarea oficială, notează AFP.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:1,54 m/s
Sat
11
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Wed
19
Arhivă Radio Chișinău