Festivalul de Film de la Cannes va fi amânat din cauza coronavirusului

  • 20 Martie 2020 10:16
Festivalul de Film de la Cannes va fi amânat din cauza coronavirusului

Studiourile Walt Disney și Universal Pictures au anunțat joi că nu mai dau publicității datele de box office din cauza închiderii cinematografelor din numeroase țări în contextul pandemiei de coronavirus, transmite Reuters, preluat de Agerpres.

Această decizie vine după ce săptămâna trecută s-a înregistrat weekend-ul cu cele mai slabe încasări din ultimele 2 decenii.

"Ținând cont de numărul mare de cinematografe închise peste tot în lume, Disney va suspenda, deocamdată, raportarea rezultatelor de box office obținute", conform unui comunicat Disney.

De obicei, studiourile cinematografice dau publicității date cu privire la încasările obținute din proiecțiile în cinematografe pentru a evalua popularitatea filmelor lor.

Însă, în ultimele câteva zile, lanțuri de cinematografe din SUA, Canada și Marea Britanie au fost închise din cauza interdicțiilor privind adunările în spații închise. În Italia, Franța, Coreea de Sud și în alte țări au fost impuse restricții și mai dure. Cinematografele din China, cea mai importantă piață externă pentru Hollywood, sunt închise de mai multe săptămâni din cauza noului coronavirus.

Celelalte două studiouri majore de la Hollywood, Sony Pictures și Warner Bros, nu au răspuns încă dacă vor lua aceeași decizie ca Disney și Universal.

În contextul în care marile studiouri au amânat premierele importante pentru a nu înregistra pierderi financiare totale sau parțiale, cele 12 filme principale care au rulat în sălile de cinema weekend-ul trecut au raportat încasări de circa 55 de milioane de dolari, sumă aproape de două ori mai mică decât cea din weekend-ul precedent.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău