Festivalul Cultural al Românilor de Pretutindeni, la Vatra. Un weekend cu muzică, dansuri populare și bucătărie tradițională românească

  • 14 Septembrie 2019 08:08
Festivalul Cultural al Românilor de Pretutindeni, la Vatra. Un weekend cu muzică, dansuri populare și bucătărie tradițională românească

Muzică și dansuri populare românești, bucătărie tradițională românească, întâlniri între aleșii locali din România și Republica Moldova vor fi doar câteva dintre evenimentele care vor avea loc pe 14 și 15 septembrie la Festivalul Cultural al Românilor de Pretutindeni. Invitația la evenimentele care se vor derula Complexul etno-cultural Vatra fost făcută de organizatori într-o conferință de presă, transmite IPN.

Viorica Moraru, directorul executiv al Centrului Vatra, a menționat că evenimentul se află la cea de-a doua ediție. „Timp de două zile vă promitem un eveniment incendiar. Sunt așteptate peste 150 de ansambluri din România și Republica Moldova”, a declarat Viorica Moraru.

Sunt așteptați și aproape 200 de aleși locali, primari, președinți de consilii județene din România, care vor avea întâlniri cu aleși locali din Republica Moldova.

Printre interpreții care vor evolua pe scena festivalului vor fi Florin Piersic, Irina Loghin, Fuego, formația Subcarpații, Eugen Doga și mulți alții.

„Surpriza festivalului va fi un tort imens, de 100 de kilograme, care are imprimat harta României Mari”, a spus Viorica Moraru.

Corina Bezer, co-organziator al festivalului, a menționat că pe 15 septembrie, oficialități de rang înalt din România vor prezenta programele de finanțare ale statului român pentru primăriile din Republica Moldova. „Printre vorbitori vor fi ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, secretarul de stat al Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, Victor Alexeev, președintele Congresului Autorităților Locale din Moldova, Tatiana Badan, și mai mulți conducători de județe și raioane de pe ambele maluri ale Prutului”, a declarat Corina Bezer.

Organizatorii au menționat că vor fi asigurate microbuze care vor pleca de la bariera Sculeni, care vor face curse regulate spre locul desfășurării festivalului.

Accesul la evenimentele celor două zile de festival se face pe bază de bilete, prețul unui tichet fiind de 70 lei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău