Festivalul „ClassFest” are loc la Chișinău în perioada 22-30 noiembrie

  • 22 Noiembrie 2021 13:50
Festivalul „ClassFest” are loc la Chișinău în perioada 22-30 noiembrie

Festivalul Internațional al Școlilor de Teatru și Film „ClassFest” are loc în anul curent cu o întârziere de șapte luni, din cauza situației epidemiologice prin COVID-19. Inițial evenimentul a fost planificat să aibă loc în aprilie. Tot din cauza pandemiei, al doilea an consecutiv, festivalul este dedicat filmului, deși conceptul evenimentului prevede că un an „ClassFest” este festival de film, iar următorul – festival de teatru. Despre aceasta a anunțat luni, 22 noiembrie, Victoria Melnic, rectorul Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice de la Chișinău, în cadrul unei conferințe de presă. Cea de-a X-a ediție a Festivalului „ClassFest” are loc la Chișinău în perioada 22-30 noiembrie, transmite IPN.

Svetlana Târțău, directorul festivalului, a precizat că actuala ediție „ClassFest” are loc în format hibrid – cu prezență fizică și online. Vor fi proiectate 70 de filme artistice, documentare, de animație, realizate de tineri cineaști din 11 state. Își vor prezenta lucrările studenți de la Academia de Arte din Viena, Austria, Academia de Arte din Florența, Italia, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din  România, Institutul de Stat de Teatru și Cinematografie din Erevan, Armenia,   Academia Națională de Arte din Belarus, Școala de Cinema și Științe Audiovizuale (ESCAT) din Tours, Franța, Universitatea de Televiziune și Film (HFF München), Germania, Universitatea de Stat de Teatru și Film „Shota Rustaveli” din Georgia,  Școala Națională de Film, Televiziune și Teatru din Lodz, Polonia, Institutul de Stat de Arte Scenice din  Sankt Petersburg, Rusia, Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din  Chișinău.

Filmele vor fi proiectate la Centrul de dezvoltare a industriilor creative „ARTCOR” (str. 31 august 1989, 137). Vor admise cu prezență fizică la festival până la 50 de persoane, care au schema completă de vaccinare anti-COVID-19, au test negativ la SARS-CoV-2 sau prezintă dovada că au trecut prin boală. Link-ul de acces gratuit la evenimente va fi plasat pe pagina de Facebook a Festivalului „ClassFest”.

Participanții festivalului vor fi antrenați în workshop-uri, coordonate de cineaști din Republica Moldova și din străinătate.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:82 %
Vint:3,09 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău