Festivalul „Cireșar” are loc astăzi la Trușeni

  • 10 Iunie 2023 10:20
Festivalul „Cireșar” are loc astăzi la Trușeni

Festivalul cireșelor, denumit simbolic Festivalul „Cireșar”, are loc astăzi în suburbia capitalei Trușeni. Vizitatorii sunt așteptați să fie parte a programului cultural și distractiv începând cu ora 12.00, în scuarul Casei de cultură din Trușeni, transmite IPN.

Primăria municipiului Chișinău menționează, într-un comunicat de presă, că este partener al organizării evenimentului și că a pregătit, împreună cu administrația locală din Trușeni, mai multe activități atât pentru copii, cât și pentru maturi.

Programul evenimentului va începe la 12.00 cu o activitate artistică pentru copii organizată de Teatrul municipal „Guguță”, de la ora 13.30 vor evolua instituțiile de învățământ. Pe parcursul evenimentului vor mai evolua ansamblurile „Floare de cireș” din Trușeni și „Brîuleț” din Ghidighici. Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc la ora 16.00.

Programul va fi completat de evoluția artiștilor, precum Corina Țepeș și Costi Burlacu, Aura și Georgeta Voinovan, Nicolae Paliț, Gabriel Nebunu, Satoshi, iar seara, atmosfera de sărbătoare va fi încinsă de DJ Alex, invitatul Primăriei municipiului Chișinău la eveniment.

Regia Transport Electric Chișinău a anunțat că pentru a facilita deplasarea la Festival, sâmbătă, va fi suplinită cu unități de transport ruta de troleibuz nr. 34. Totodată începând cu ora 14.00, troleibuzele vor efectua manevra de întoarcere în fața Centrului de sănătate din localitate, care va fi și stația terminus a rutei pentru tot restul zilei. Troleibuzele vor circula conform unui orar prelungit, astfel încât ultimul troleibuz care va porni din Trușeni spre oraș, va fi la ora 23.43.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău