Festivalul CinePOLSKA se va desfășura la Chișinău în perioada 4 și 9 noiembrie

  • 01 Noiembrie 2016 10:35
Festivalul CinePOLSKA se va desfășura la Chișinău în perioada 4 și 9 noiembrie

Festivalul este organizat de Institutul Polonez din București, Asociația Cineaștilor din Polonia în colaborare cu Ambasada Republicii Polone la Chișinău.

Mai multe filme poloneze premiate în ultima perioadă în Polonia și în lume vor putea fi vizionate la Chișinău, între 4 și 9 noiembrie, în cadrul Festivalului CinePOLSKA. Motto-ul celei de-a 12-a ediții a festivalului este „Istorii din prezent”, transmite IPN.

Potrivit organizatorilor, în cele șase zile ale festivalului vor fi prezentate filme care se deosebesc prin calitatea lor artistică și distribuția actoricească de prim rang. Ele au fost apreciate de juriile multor festivaluri și de către criticii de film și au atras în sălile cinematografelor poloneze și europene numeroși spectatori.

„Filmele din acest an sunt, în primul rând, istorii captivante despre oameni aflați în fața unor alegeri dificile, care îngăduie spectatorului să se emoționeze, să reflecte, dar și să se amuze. Acțiunea majorității lor are loc în zilele noastre. Aceste filme, care povestesc despre trecut, abordând astfel problematica istoriei, au un mesaj universal și foarte actual”, explică Agnieszka Skieterska, directorul Institutului Polonez din București.

Un eveniment conex Festivalului CinePOLSKA va fi expoziția de fotografie dedicată regizorului Krzysztof Kieślowski, pregătită de Fundația In Situ. Expoziția este prezentată cu ocazia împlinirii a 75 de ani de la nașterea regizorului și a 20 de ani de la moarte.

CinePOLSKA se va desfășura la cinematograful Odeon din capitală. Toate proiecțiile vor avea subtitrare în limba română și vor începe la ora 19.00, iar intrarea este liberă.

Totodată, în primăvara lui 2017, CinePOLSKA va ajunge și la Bălți, unde spectatorii vor putea vedea o selecție a filmelor prezentate anul acesta la Chișinău.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:5,66 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
20
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău