Festivalul Cașului și Portului Popular s-a desfășurat la Cobani, Glodeni

  • 28 Iunie 2021 20:09
Festivalul Cașului și Portului Popular s-a desfășurat la Cobani, Glodeni

Cea de-a doua ediție a Festivalului Cașului și Portului Popular s-a desfășurat ieri în satul Cubani, raionul Glodeni. La eveniment au participat crescători de ovine, meșteri populari și producători locali din regiune, transmite MOLDPRES.

Programul evenimentului a inclus o expoziție de produse tradiționale, un spectacol folcloric, un târg al producătorilor locali, concursuri etc.

Festivalul a fost organizat de Grupul de Acțiune Locală (GAL) Stâncile Prutului în parteneriat cu GAL „Drumul Gospodarilor”, Secția cultură și turism a Consiliului raional Glodeni și Primăria satului Cobani, transmite sursa citată.

„Dorim mult să ne reluăm agenda de până la pandemie. Producătorii locali au mare nevoie în aceste condiții să-și promoveze marfa ca să revină la normalitate”, au precizat la solicitarea MOLDPRES surse din rândul organizatorilor.

Evenimentul face parte din activitățile proiectului „Oleacă de Moldova” din cadrul Fondului pentru Parteneriate LEADER-UE 2021, Componenta I – Forumuri regionale, al proiectului „Abordarea LEADER pentru prosperitatea rurală în Moldova”. Acesta este finanțat de Uniunea Europeană și Polish Aid, implementat de Solidarity Fund PL în Moldova în parteneriat cu Rețeaua Națională LEADER din Republica Moldova. Partener strategic — Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului al Republicii Moldova.

În prezent, mai multe localități din țara noastră sunt remarcate ca gazde ale festivalurilor dedicate diferitelor produse și activități tradiționale pentru Moldova. Astfel, în Republica Moldova există festivaluri ale mărului, cartofului, căpșunii, florilor, strugurelui, copăceilor, bostanilor, pescarilor, mierii, prunei, piersicilor, plăcintelor, sarmalelor ș.a.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
16,07
Cer senin
Umiditate:69 %
Vint:2,57 m/s
Thu
17
Fri
18
Sat
15
Sun
16
Mon
17
Arhivă Radio Chișinău