Festival de muzică clasică în aer liber, la Orheiul Vechi

  • 27 Mai 2016 14:55
Festival de muzică clasică în aer liber, la Orheiul Vechi

Un Festival de muzică clasică în aer liber, cu genericul “descOPERĂ”, se va desfășura în premieră, în perioada de 3-5 iunie, la Complexul Orheiul Vechi.

Spectacolele din cadrul acestui festival vor fi susținute de 14 soliști de operă, acompaniați de orchestra Teatrului Național de Operă și Balet “Maria Bieșu”, formată din 70 de instrumentiști și 100 de artiști de cor.

Deschiderea oficială a festivalului este programată pentru data de 3 iunie, la 19.30, cu un concert intitulat „Strauss în vizită la Butuceni”, la Teatrul de Vară din Butuceni.

Pe 4 iunie, la aceeași oră, amatorii de operă vor putea urmări „Rigoletto” de Giuseppe Verdi, în lunca „Rigoletto”, iar pe 5 iunie, la fel la 19.30, spectatorii sunt invitați să revină la Teatrul de Vară, pentru a vedea „Messa de Requiem” de Giuseppe Verdi.

Evenimentul este organizat de Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, compania „Sens Music” și Pensiunea Agroturistică Butuceni, sub patronajul Ministerului Culturii al Republicii Moldova, în parteneriat cu Agenția Națională pentru Turism Receptor (ANTRIM), Proiectul de Competitivitate al USAID Moldova, Oficiul Național al Viei și Vinului, Agenția „Publicis Moldova” și Consiliul Raional Orhei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese * Știri
Meteo Chișinău
20,24
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău