Fern Horine este noul ambasador al Marii Britanii la Chișinău

  • 24 Noiembrie 2023 14:24
Fern Horine este noul ambasador al Marii Britanii la Chișinău

Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord la Chișinău, Fern Horine, și-a prezentat astăzi scrisorile de acreditare președintelui Republicii Moldova. În cadrul ceremoniei oficiale, Excelența Sa a accentuat semnificația majoră a parteneriatului moldo-britanic și a reiterat suportul neclintit pentru independența, integritatea teritorială și suveranitatea Republicii Moldova, anunță ambasada Marii Britanii la Chișinău.

„Marea Britanie și Republica Moldova au o relație puternică. Vom sprijini Moldova, țara care tinde spre securitate, prosperitate și stabilitate, atât timp cât va fi nevoie. Știu că există progres în aceste domenii importante. Până acum, Marea Britanie a contribuit la implementarea a zeci de proiecte, care sprijină lupta împotriva corupției, dezvoltarea economică, securitatea energetică și apărarea țării. Știu că vom continua să dezvoltăm relațiile dintre țările noastre și vom sprijini Moldova pe calea sa spre valorile democratice europene”, a declarat Fern Horine, ambasadorul Marii Britanii. 

Șefa statului i-au urat succes noului ambasador în exercitarea mandatului și și-a exprimat convingerea că vor avea o colaborare prosperă în viitor. 

Fern Horine și-a început cariera diplomatică în 1987, timp în care a deținut mai multe funcții în cadrul instituțiilor publice britanice, inclusiv în cadrul misiunilor diplomatice din Baku, Vienna, Strasbourg și Toronto. În anii 2021-2022, Fern Horine a fost director adjunct al Direcției transformare și operațiuni din cadrul Departamentului pentru Parteneriatul Estic și Asia Centrală a Oficiului pentru Afaceri Externe și Commonwealth (Ministerul Afacerilor Externe al Marii Britanii), iar în perioada 2017-2021 a fost șefă de cabinet a trimisului special al Marii Britanii pe probleme de egalitate de gen. 

Excelența Sa a ajuns în Republica Moldova la sfârșitul lunii octombrie și este încântată să poată contribui direct la dezvoltarea parteneriatului strategic între țările noastre. Pentru a fi mai aproape de realizarea acestui scop, de câteva luni, ambasadoarea urmează cursurile de limbă română. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:3,09 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău