Fermierii vor putea efectua importul direct de motorină

  • 18 Martie 2016 11:32
Fermierii vor putea efectua importul direct de motorină

Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare menționează că a fost stabilită norma de consum a motorinei pentru un hectar de teren agricol pentru un ciclu tehnologic.

Autorizația de import a motorinei urmează a fi eliberată de către ANRE, transmite IPN.

Astfel, pentru a obține autorizația de import a motorinei, fermierii vor prezenta la Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică o cerere pentru acordarea autorizației de import. Totodată, la această cerere, fermierii vor anexa și alte documente necesare.

Metodologia privind calcularea normelor de consum a carburanților la tractoare și combine pentru efectuarea lucrărilor agricole a fost elaborată de către MAIA, în colaborare cu Institutul Național de Cercetări Economice. Reieșind din această metodologie, a fost identificată norma de consum a motorinei pentru un hectar de teren agricol, în condițiile aplicării tehnologiei standarde, în mărime de 110,96 litri, pentru un ciclu tehnologic.

Metodologia și norma de consum a motorinei pentru un hectar de teren agricol au fost examinate în cadrul unei ședințe de lucru cu participarea reprezentaților asociațiilor agricole, instituțiilor de profil și producători agricoli.

Ulterior, decizia privind respectiva normă de consum din Metodologie a fost aprobată și publicată în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,57 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău