Fermierii moldoveni vor putea folosi un ghid privind îngrășămintele verzi

  • 29 August 2022 13:39
Fermierii moldoveni vor putea folosi un ghid privind îngrășămintele verzi

Un ghid de buzunar cu tema „Îngrășăminte verzi în condițiile de secetă ale Republicii Moldova” a fost editat cu suportul Programului american Farmer-to-Farmer, a anunțat astăzi Asociația Patronală „Alianța Lanțului Valoric în Agricultura Ecologică din Moldova” (MOVCA), transmite MOLDPRES.

Publicația conține idei de combinare a culturilor folosite pentru fertilizarea solului, exemple de îngrășăminte verzi în rotație, sfaturi utile legate de estimarea conținutului de azot etc. Conform sursei citate, versiunea electronică a ghidului poate fi găsită pe www.movca.md, precum și pe www.studii.movca.md.

MOVCA este prima organizație din țara noastră care a obținut statutul de membru al Federației Internaționale a Mișcărilor pentru Agricultură Ecologică (IFOAM), o comunitate de circa opt sute de afiliați din peste o sută de țări, or, astfel Republica Moldova este reprezentată pentru prima dată într-o structură internațională din acest domeniu, scrie MOLDPRES.

Programul Farmer-to-Farmer este implementat în țara noastră, în perioada 2018-2022 de CNFA (Cultivating New Frontiers in Agriculture) Moldova, cu suportul financiar al Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID). Programul are drept obiectiv creșterea veniturilor obținute de producători, procesatori, exportatori și alți actori de pe lanțul valoric al agriculturii ecologice și cel al producerii laptelui și al creșterii animalelor prin îmbunătățirea asocierii, accesului la resurse, instruirii fermierilor și a educației universitare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău