Fermierii insistă asupra instituirii până la 1 septembrie a stării de urgență în agricultură

  • 08 August 2022 18:11
Fermierii insistă asupra instituirii până la 1 septembrie a stării de urgență în agricultură

Asociația "Forța fermierilor" insistă asupra introducerii până la 1 septembrie a stării de urgență în agricultură. După cum transmite Infotag, conducerea asociației l-a informat despre aceasta pe ministrul agriculturii și industriei alimentare, Vladimir Bolea, în cadrul unei întâlniri de la sfârșitul săptămânii trecute.

Potrivit comunicatului de presă al asociației, a fost discutată situația din complexul agroindustrial în condițiile secetei grave pentru culturile din grupa a doua. Conform datelor preliminare de la inspecțiile raionale, recolta de porumb a fost afectată în proporție de 90-100%, iar recolta de floarea soarelui - de 50-70%.

Din acest motiv, "Forța fermierilor" insistă neapărat asupra introducerii stării de urgență de către Comisia pentru situații excepționale, solicitînd ca fermierilor afectați să li se ofere dreptul de a amâna plățile către creditorii privați (bănci, organizații de microfinanțare, furnizori de resurse, unități de implementare a proiectelor etc.) fără a fi aplicate amenzi.

De asemenea, ei cer "unele facilități fiscale, în special, posibilitatea folosirii TVA-ului pentru achitarea unor impozite și contribuții".

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău