Fermierii care au luat credite și au suferit de pe urma secetei, ar putea să beneficieze de o relaxare a plăților scadente către bănci

  • 05 Septembrie 2022 09:25
Fermierii care au luat credite și au suferit de pe urma secetei, ar putea să beneficieze de o relaxare a plăților scadente către bănci

Fermierii care au luat credite și au avut de suferit de pe urma secetei din anul acesta ar putea să beneficieze de o relaxare a plăților scadente către bănci.

Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, a declarat la ultima ședință de Guvern că fermierii vor putea să reeșaloneze creditele în baza documentelor justificative de la Camera de Comerț sau de la Comisiile raionale pentru Situații Excepționale.

Totodată, Vladimir Bolea a spus că au fost purtate discuții cu Ministerul de Finanțe și Inspectoratul Fiscal ca agricultorii care au suferit pierderi din cauza secetei să nu fie penalizați și dacă au datorii la buget să le poată reeșalona.

Ministrul Vladimir Bolea împreună cu directorul interimar al Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură, Diana Coșalîc, urmează să susțină astăzi un briefing la ora 8.30 cu privire la măsurile de susținere a agricultorilor.

Tot astăzi are loc ședința comună a Consiliilor de administrație ale Federației Naționale a Fermierilor, Asociației Forța Fermierilor și Asociației Moldova Fruct.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:4,63 m/s
Wed
19
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Sun
17
Arhivă Radio Chișinău