Fermierii anunță proteste

  • 12 Mai 2014 14:12
Fermierii anunță proteste

Organizațiile de fermieri anunță proteste pe 28 mai, în cazul în care Guvernul nu va aproba modificările ce țin de reglementarea pieței produselor petroliere și nu va publica în Monitorul Oficial Strategia Națională de Dezvoltare a Agriculturii.

Președintele Federației Naționale a Fermierilor, Valeriu Cosarciuc, a spus că Guvernul a aprobat pe 12 martie Strategia, însă aceasta nu a intrat în vigoare nici până acum, după două luni din cauză că nu a fost publicată în Monitorul Oficial.

După aprobarea de către executiv a Strategiei, documentul urma să fie semnat de către trei ministere, printre care și Ministerul Economiei care, decomandată, nu și-a pus semnătura, susține Valeriu Cosarciuc în opinia căruia, la mijloc ar sta interese privind repartizarea fondurilor europene.

Câteva asociații ale fermierilor au solicitat Guvernului,  încă acum 2 luni,  modificarea  legislației care reglementează piața produselor petroliere, astfel încât modul de formare a prețului la motorină să fie mai transparent.

Guvernul nu a comentat deocamdată declarațiile fermierilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău