Fermierii și transportatorii anunță pentru astăzi, 23 noiembrie, protest în Piața Marii Adunări Naționale

  • 23 Noiembrie 2023 08:42
Fermierii și transportatorii anunță pentru astăzi, 23 noiembrie, protest în Piața Marii Adunări Naționale

Fermierii anunță pentru astăzi un protest fără tehnică agricolă în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău unde urmează să aibă loc și o acțiune similară a transportatorilor. Aceștia din urmă, care au ocupat piața din fața Guvernului cu mai multe microbuze, protestează împotriva unor reglementări în domeniul transporturilor rutiere, transmite Radio Chișinău.

Totodată, fermierii anunță că vor veni la Guvern la ora 10 pentru a discuta cu premierul Dorin Recean. Ei sunt nemulțumiți de mărimea subvențiilor acordate de stat și cer un moratoriu la calcularea penalităților la creditele luate din bănci.

Porniți în coloane cu unități de tehnică agricolă, ei au blocat ieri șoseaua Hîncești, la intrare în Chișinău, circulația rutieră fiind deblocată aseară după intervenția polițiștilor, potrivit unui comunicat al Poliției postat pe Facebook.

Între timp ieri, ministrul Agriculturii Vladimir Bolea a anunțat în ședința de Guvern despre simplificarea condițiilor de acordare a ajutorului pentru fermierii afectați de consecințele crizelor din anul 2022. Astfel, vor primi ajutor inclusiv fermierii care au o suprafață mai mică de jumătate de hectar pentru toate culturile eligibile, conform unei hotărâri aprobate de Guvern.

Prima tranșă de 118 milioane de lei din ajutorul alocat de Guvern în valoare de 200 de milioane de lei a ajuns pe conturile solicitanților de subvenții, fiind vorba de 958 de fermieri micro și mici, se arată într-un comunicat al Ministerului Agriculturii.

                                                                          

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:46 %
Vint:3,6 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
12
Thu
10
Arhivă Radio Chișinău